Hossu: Ministerul Finanţelor este de acord cu eliminarea drepturilor de autor

Ministerul Finanţelor este de acord cu eliminarea drepturilor de autor, iar o ordonanţă de urgenţă în acest sens ar putea fi elaborată în şedinţa de miercuri a Guvernului, propunerea fiind a sindicatelor şi a patronatelor, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

42 afișări
Imaginea articolului Hossu: Ministerul Finanţelor este de acord cu eliminarea drepturilor de autor

Hossu: Ministerul Finanţelor este de acord cu eliminarea drepturilor de autor

"Cel mai probabil, o ordonanţă de Guvern pentru eliminarea drepturilor de autor va fi emisă după şedinţa de miercuri a Executivului, aceasta având aplicabilitate din luna mai a acestui an", a precizat preşedintele "Cartel Alfa".

Bogdan Hossu a spus că această măsură a fost susţinută de secretarii de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Graţiela Iordache şi Gheorghe Gherghina, în România fiind plătiţi, în prezent, pe drepturi de autor, 200.000 de angajaţi. "Pentru opt luni care au mai rămas din acest an, s-ar lărgi baza de impozitare cu 800.000.000 de lei", a precizat Hossu.

Sindicatele şi patronatele au propus, în ianuarie, eliminarea drepturilor de autor, precizând că această problemă trebuie reglementată, pentru că ea ar putea constitui "o formă de evaziune".

Citeşte şi:

Hossu: Plata prin drepturile de autor, "o formă de evaziune"

Hossu: Tinerii plătiţi pe contracte de drepturi de autor vor avea o pensie sub pragul de sărăcie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici