Hossu: Prin verificarea ANI se încearcă forţarea asumării modificărilor CM fără acordul sindicatelor

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că verificarea declanşată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) este "o comandă de sus", pentru discreditarea liderilor sindicali şi forţarea asumării modificărilor la Codul Muncii (CM) fără acordul sindicatelor.

35 afișări
Imaginea articolului Hossu: Prin verificarea ANI se încearcă forţarea asumării modificărilor CM fără acordul sindicatelor

Hossu: Prin verificarea ANI se încearcă forţarea asumării modificărilor CM fără acordul sindicatelor (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Acţiunea ANI este o comandă de sus pentru discreditarea liderilor sindicali, iar momentul ales «coincide» cu negocierile privind forma finală la Codul Muncii şi cazurile de corupţie din vămi", a spus liderul Cartel Alfa.

Acesta a precizat că nu va depune declaraţia de avere şi de interese în calitate de lider al CNS Cartel Alfa, deoarece nu foloseşte bani publici şi aşteaptă amenda de la ANI.

Hossu a menţionat că a depus în iunie 2010 o declaraţie de avere, dar din calitate de membru în Consiliul de Administraţie al SRR.

Liderul Cartel Alfa a arătat că partenerii sociali trebuiau să primească de la Guvern, la începutul acestei săptămâni, forma finală privind modificarea Codului Muncii, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Din acest motiv, liderii au anunţat o întâlnire a tuturor birourilor executive de federaţii afiliate la cele cinci confederaţii pentru luni în urma căreia se vor decide proteste.

"Vor să ne discrediteze şi să forţeze asumarea modificărilor la Codul Muncii fără acordul sindicatelor", a conchis Bogdan Hossu.

Averile liderilor sindicali au intrat în atenţia inspectorilor de integritate, în urma declaraţiilor publice făcute de fostul vameş Marius Ungureanu referitoare la faptul că liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, ar fi perceput mită pentru a promova şi menţine unii angajaţi în vămi.

Agenţia Naţională de Integritate a informat, potrivit posturilor de televiziune, că 15 lideri sindicali sunt vizaţi în verificările sale. Pe lista ANI figurează Vasile Marica, Bogdan Hossu, Marius Nistor, Ion Popescu, Anton Hadăr, Gheorghe Isvoranu, Vasile Lincu, Ion Albu, Liviu Luca, Marius Petcu şi Dumitru Costin.

Fostul vameş Marius Ungureanu a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă - organizată de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", condus de Vasile Lincu - că liderul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetare "Sed Lex", Vasile Marica, a luat mită de la angajaţi din vămi pentru a interveni în promovarea şi menţinerea lor în funcţii. Ungureanu a spus că, din 1997 şi până în 2002, i-a dat lui Marica 2.000-2.500 de dolari pe lună.

Bogdan Hossu are, potrivit declaraţiei de avere completate în septembrie 2010, un teren agricol de 10 hectare în comuna Milaj (judeţul Cluj), moştenit în 2001 şi două apartamente în Bucureşti, unul de 51 de metri pătraţi, cumpărat în 1982 şi un altul de 86 de metri pătraţi, din 2001.

Hossu nu are nicio maşină în proprietate, nici bijuterii sau obiecte de artă a căror valoare să depăşească 5.000 de euro, nu are datorii, nu a acordat împrumuturi, iar în ultimele 12 luni nu a înstrăinat bunuri mobile, potrivit documentului.

Liderul "Cartel Alfa" are un cont curent de 5.600 de lei, două depozite bancare de 29.000 de lei şi, respectiv, 12.500 de euro şi un fond privat de pensii de 24.000 de lei. Hossu a notat în declaraţia de avere şi un fond privat de pensii deschis pe numele soţiei, în valoare de 29.000 de lei.

Bogdan Hossu a câştigat ca angajat al Confederaţiei "Cartel Alfa" 62.427 de lei. De asemenea, Hossu a avut venituri de peste 16.700 de lei din activitatea de membru în consiliile de administraţie ale CES, SC Sindromania, Institutul European din România şi SC Apollo, bani pe care spune că i-a donat Confederaţiei "Cartel Alfa". Soţia sa a încasat din salariul de la SC Accor Service 80.143 de lei.

Bogdan Hossu este preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa" şi al Fundaţiei "Coresi, vicepreşedintele Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor, membru adjunct în consiliile de administraţie ale Biroului Internaţional al Muncii şi Centrului Internaţional de Formare de la Torino, membru în consiliile de administraţie ale Institututui European Sindical de Cercetare în Securitate şi Sănătate în Muncă, Institutului Internaţional de Studii Sociale şi membru în comitetul executiv al Confederaţiei Europene a Sindicatelor.

Hossu este acţionar la SC Oltchim SA Vâlcea şi membru în consiliul de administreaţie al SC Hotel Apollo Mamaia, potrivit declaraţiei sale de interese.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici