Hossu: Sindicatele au respins oferta Guvernului în privinţa salariilor

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a afirmat, joi seara, că sindicatele au respins oferta Guvernului de majorare a salariilor bugetarilor din luna aprilie, urmând ca reprezentanţii Executivului să reevalueze oferta, iar vineri să fie din nou discutată cu partenerii sociali.

15 afișări
Imaginea articolului Hossu: Sindicatele au respins oferta Guvernului în privinţa salariilor

Hossu: Sindicatele au respins oferta Guvernului în privinţa salariilor

După întâlnirea de joi seara, de la Ministerul Muncii, Hossu a spus că reprezentanţi ai sindicatelelor, patronatelor şi Guvernului au luat în discuţie creşterea pensiilor, a asigurărilor sociale şi a salariilor.

În privinţa pensiilor sindicaliştii au propus unele măsuri pentru găsirea de resurse financiare la bugetul de pensii.

"În prezent, conform legii, 0,5 la sută din contribuţia de la asigurări sociale merg la pilonul doi de pensii, iar noi am propus ca acest procent să rămână la pilonul unu, astfel încât punctul de pensie să poată creşte la 45 la sută", a explicat Hossu.

În ceea ce priveşte asigurările sociale, sindicatele vor să crească rata de indemnizare la cel puţin 12 luni, iar valoara indemnizării să ajungă la un maxim de 75 la sută din salariul mediu pe economie.

În urmă cu o zi, Hossu afirma că Ministerul Muncii a propus, în cadrul Comisiei de muncă, creşterea salariilor tuturor bugetarilor, începând din trimestrul al-II-lea, respectiv din aprilie, fără a preciza un procent.

Citeşte şi:

Hossu: Ministerul Muncii a propus ca salariile bugetarilor să crească din aprilie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici