Hoţ de maşini reţinut de Poliţie după 90 de kilometri de urmărire ca în filme, în Maramureş

Mai multe echipaje de poliţie din Maramureş au fost implicate vineri spre sâmbătă seara într-o acţiune de urmărire şi imobilizare a unui vehicul utilitar, cap tractor, pe ruta Sighetu Marmaţiei - Baia Mare, fiind semnalate şi focuri de armă.

2053 afișări
Imaginea articolului Hoţ de maşini reţinut de Poliţie după 90 de kilometri de urmărire ca în filme, în Maramureş

Maramureş: Hoţ de maşini reţinut de Poliţie după 90 de kilometri de urmărire ca în filme (FOTO: eMaramures)

Martori oculari care au postat informaţii, imagini şi înregistrări video pe reţelele de socializare susţin că un cap de TIR a fost văzut în diferite locuri fiind urmărit de 4-5 maşini de Poliţie.

La câteva ore după miezul nopţii Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a comunicat că vineri, în jurul orelor 23.00 „a fost sesizat cu privire la faptul că un autovehicul ar fi fost furat din Sighetu Marmaţiei. Poliţiştii maramureşeni au luat măsuri pentru interceptarea acestuia” - mai exact au pornit în urmărirea presupusului hoţ, care se îndrepta spre Baia Mare.

Conform comunicării IPJ Maramureş, în localitatea Baia Sprie poliţiştii au executat semnal regulamentar de oprire a autovehiculului, însă conducătorul auto şi-a continuat deplasarea spre municipiul Baia Mare.

Pe strada Europa, drumul de centură al oraşului Baia Mare, în zona sensului giratoriu de la ieşirea din Baia Mare spre Dej, şoferul a fost somat legal de către poliţişti, care au executat ulterior mai multe focuri de armă înspre pneurile autovehicului, autovehiculul fiind oprit, mai precizează IPJ Maramureş.

Până la oprirea autotractorului, aceasta a acroşat o autospecială din cadrul Biroului Rutier Baia Mare.

IPJ Maramureş precizează că şoferul a fost identificat ca fiind un tânăr de 27 de ani din satul Hărniceşti, comuna Deseşti. Acesta a fost imobilizat, încătuşat şi transportat la sediul poliţiei pentru cercetări.

În urma evenimentului nu au rezultat victime omeneşti. Poliţiştii continuă cercetările in acest caz. Martori care au postat pe Facebook despre incident au văzut urmărirea în localitatea Baia Sprie, pe Strada Grănicerilor din Baia Mare şi la locul în care capul tractor a fost oprit.

Conform martorilor, imobilizarea vehiculului s-ar fi făcut cu ajutorului unui baraj rutier alcătuit din autospeciale ale Poliţiei.

Aceştia mai susţin că şoferul urmărit ar fi încercat să spargă barajul, tentativă în urma căreia o maşină de Poliţie a fost avariată, fapt confirmat şi de IPJ Maramureş.

După ce autoutilitara furată a fost oprită, şoferul a coborât din maşină şi a încercat să fugă, fiind în cele din urmă reţinut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici