Video Hotelierii din Mamaia: plaja să treacă în administrarea Consiliului Local (Video ProTV)

Hotelierii din Mamaia sunt nemulţumiţi de activitatea desfăşurată de Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) în staţiune şi consideră că plaja ar trebui să treacă în administrarea Consiliului Local Municipal Constanţa.

40 afișări

Preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, a declarat că plajele nu sunt administrate corespunzător de DADL, iar turiştii se plâng de acest lucru.

Hotelierii doresc ca plaja din Mamaia să treacă în administrarea Consiliului Local Municipal Constanţa deoarece consideră că vor avea numai avantaje dacă s-ar întâmpla acest lucru.

"Cel mai bine este ca plajele să treacă în administrarea CLM, cel puţin în zona Mamaia. Dacă se va întâmpla aşa, Primăria Constanţa va crea o societate pentru întreţinerea plajei. Astfel, porţiunea de plajă din dreptul fiecărui hotel va fi dată în folosinţă unităţii respective. Deoarece societatea se va ocupa de curăţatul plajei, hotelierii vor plăti contravaloarea serviciilor efectuate în faţa unităţii lor", a declarat preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia.

El a mai afirmat că există un proiect de lege aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care propune ca plajele să fie date în administrarea autorităţilor locale şi speră ca acesta să fie aprobat.

"Plajele sunt prost administrate. Vin turiştii şi ne spun că sunt gunoaie pe plajă, dar nu le putem da niciun răspuns. Primăria are dreptate când afirmă că nu poate interveni, iar la DADL nu avem cu cine discuta. S-a luat o hotărâre în Consiliul Local, s-a probat PUZ-ul, dar beach-barurile construite ilegal nu au fost demolate. Mai mult, apar construcţii mamut pe plajă, iar Primăria nu poate interveni pentru că nu sunt pe proprietatea sa", a afirmat Bucovală.

Nemulţumit de prezenţa construcţiilor ilegale pe plaja din Mamaia, primarul Radu Mazăre a adresat, luni, o scrisoare deschisă premierului Călin Popescu Tăriceanu în care îi solicită să intervină pentru a "stopa dezastrul şi ilegalităţile de pe plajele litoralului românesc, cu consecinţe nefaste asupra turismului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici