Hoţi de fier, între care doi poliţişti, reţinuţi pentru furturi din incinta Arcelor Mittal Galaţi

Şapte persoane, între care doi poliţişti şi un agent de pază, au fost reţinute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, pentru furturi din incinta combinatului siderurgic Arcelor Mittal Galaţi, valoarea prejudiciului depăşind 640.000 de lei.

118 afișări
Imaginea articolului Hoţi de fier, între care doi poliţişti, reţinuţi pentru furturi din incinta Arcelor Mittal Galaţi

Hoţi de fier, între care doi poliţişti, reţinuţi pentru furturi din incinta Arcelor Mittal Galaţi

Conform unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în perioada iunie 2008 - aprilie 2010, Pelin Nelu, Ionaşcu Marian, Dănăilă Tănăsache, Tudorache Valentin şi Ifrim Nicu Gabriel, agent de pază la societatea care asigură paza combinatului, au iniţiat un grup infracţional organizat specializat în sustragerea de pe platforma siderurgică a Arcelor Mittal Galaţi a unor cantităţi de tablă provenite de la laminoarele combinatului, precum şi alte produse consumabile folosite în procesul de producţie (zinc, rulmenţi, şufe metalice sau electrozi de sudură).

La grupul infracţional au aderat şi Hulea Vasile - ofiţer de poliţie judiciară (comisar-şef) şi comandant al Biroului Platformă Industrială din cadrul Poliţiei Judeţene Galaţi şi Munteanu Marian - agent de poliţie judiciară în aceeaşi unitate de poliţie, care au avut rolul de a asigura desfăşurarea "în siguranţă" a sustragerilor din combinat şi de a lua măsuri în vederea protejării membrilor grupării în caz de prindere în flagrant.

În toată această perioadă, membrii grupării au sustras produse siderurgice în valoare totală de 643.320,50 lei.

Procurorii D.I.I.C.O.T -Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea celor şapte inculpaţi pentru 24 de ore, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi au solicitat instanţei arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al SRI şi împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul I.J.P.Galaţi, Serviciul de Investigaţii Criminale şi continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici