Hoţi prinşi cu focuri de armă: Un bărbat şi două femeie care au spart mai multe farmacii din Capitală, reţinuţi după ce au fost prinşi în flagrant

Trei hoţi care au spart mai multe farmacii din Capitală au fost reţinuţi de poliţiştii bucureşteni, care i-au prins în flagrant delict vineri noapte, în timp ce furau dintr-o farmacie o cutie de valori în care erau 9.800 de lei, liderul grupării fiind reţinut cu focuri de armă.

219 afișări
Imaginea articolului Hoţi prinşi cu focuri de armă: Un bărbat şi două femeie care au spart mai multe farmacii din Capitală, reţinuţi după ce au fost prinşi în flagrant

Hoţi prinşi cu focuri de armă: Un bărbat şi două femeie care au spart mai multe farmacii din Capitală, reţinuţi după ce au fost prinşi în flagrant (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cei trei - liderul grupării, în vârstă de 23 de ani, şi două femei de 24 de ani şi, respectiv, 26 de ani - au fost prinşi vineri noapte, în jurul orei 23.30, imediat după ce, prin spargerea peretelui lateral, au intrat într-o farmacie de pe Calea Văcăreşti, din Sectorul 3, de unde au furat o cutie de valori metalică încastrată ce conţinea suma de 9.800 de lei.

Aceştia au intrat mai întâi într-un spaţiu în curs de amenare situat lângă farmacie, prin forţarea uşii de acces, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

În momentul în care au fost prinşi, liderul grupării, Iulian F., a încercat să fugă, iar pentru că nu s-a supus somaţiilor poliţiştilor, aceştia au tras două focuri de armă în plan vertical. Anchetatorii au găsit şi instrumentele folosite de cei trei la spargeri.

Liderul grupării şi cele două tinere au fost reţinuţi, fiind prezentaţi Parchetului Judecătoriei Sectorului 3 cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat şi tentativă la furt calificat. Prejudiciul în valoare de 9.800 de lei a fost recuperat în totalitate.

Membrii grupării erau în atenţia poliţiştilor de la Investigaţii Criminale Sector 3 şi de la Secţia 12 Poliţie - Biroul de Investigaţii Criminale din 10 februarie, după ce au spart mai multe farmacii din Capitală şi au încercat să spargă un oficiu poştal.

Membrii grupării locuiau în judeţul Teleorman şi acţionau în Bucureşti şi în judeţele Argeş şi Olt. Aceştia mergeau cu maşini închiriate atunci când dădeau spargerile şi, pentru a nu fi prinşi, schimbau autoturismele.

De asemenea, pentru a evita sistemele de alarmă ale societăţilor, intrau mai întâi într-un spaţiu alăturat, în curs de amenajare sau care nu deţinea sistem de alarmă, de unde, prin spargerea unui perete, pătrundeau în unităţile vizate, unde forţau sau sustrăgeau cutiile de valori.

Anchetatorii au stabilit că, în noaptea de 10 spre 11 februarie, membrii grupării au intat într-o farmacie de pe Şoseaua Mihai Bravu, din Sectorul 3, prin spargerea unui perete lateral, şi au furat o cutie de valori încastrată ce conţinea suma de 10.000 de lei.

De asemenea, în noaptea de 15 spre 16 februarie, membrii grupării au intrat prin efracţie într-un oficiu poştal cu intenţia de a sparge seiful unităţii. Patru zile mai târziu, în noaptea de 19 spre 20 februaire, liderul grupării, împreună cu alţi trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani, au încercat să intre prin efracţie în acelaşi oficiu poştal şi, ulterior, au încercat să pătrundă într-o sală de pariuri de pe Bulevardul Theodor Pallady, de fiecare dată activându-se sistemele de alarma.

În urma cercetărilor anchetatorii au mai stabilit că, în noaptea de 16 spre 17 februarie, membrii grupării au spart două farmacii din judeţul Braşov. De asemenea, în noaptea de 17 spre 18 februarie au spart o farmacie din judeţul Olt, iar în noaptea de 21 spre 22 februarie au încercat să intre prin efracţie într-o agenţie de voiaj din judeţul Teleorman, a precizat Poliţia Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici