Hunedoara: Cisternă cu GPL răsturnată peste o conductă de gaz

O cisternă încărcată cu 14.000 de litri de GPL s-a răsturnat, marţi dimineaţă, pe DN 7, în localitatea hunedoreană Mintia, peste o ţeavă de gaz, pe gardul unei gospodării de pe marginea drumului, iar zona a fost izolată şi furnizarea gazului oprită.

49 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Cisternă cu GPL răsturnată peste o conductă de gaz

Hunedoara: Cisternă cu GPL răsturnată peste o conductă de gaz (Imagine: Mediafax Foto)

Incidentul s-a produs în jurul orei 8.00, când şoferul unei cisterne a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a răsturnat pe marginea drumului, peste o ţeavă de gaz metan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Iancu de Hunedoara", Anemona Doda, în zonă sunt două autospeciale ale ISU care nu intervin însă, ci doar a fost decuplată batereia cisternei, iar furnizarea gazului metan în zonă a fost oprită.

Conform sursei citate, în acest moment nu există pericol de explozie.

"Nu este nevoie să se evacueze zona. În acest moment nu este pericol de explozie pentru că nu sunt scurgeri de GPL din cisternă, iar rezervorul maşinii nu s-a spart. Ţeava de gaz peste care s-a răsturnat cisterna este doar îndoită, nu ruptă", a declarat Doda.

Circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 7, în localitatea Mintia, a fost reluată, marţi, în jurul orei 10.00, la două ore de la accident, autovehiculul fiind ridicat cu o macara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, subinspector Bogdan Niţu, cisterna a fost ridicată cu o macara, iar în timpul operaţiunii nu au existat incidente.

Conform sursei citate, cisterna nu a fost fisurată, astfel că nu au existat scurgeri de combustibil.

Circulaţia a fost reluată pe ambele sensuri de mers, la ora 10.00, după ce timp de două ore traficul a fost deviat pe un drum judeţean, prin localitatea Şoimuş.

Şoferul cisternei, care a scăpat nevătămat în urma accidentului, a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, pentru a-i fi recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Şoferul le-a declarat poliţiştilor că a încercat să evite un TIR cu numere de Ungaria care intrase în depăşirea unei maşini pe banda de mers a cisternei, moment în care a virat şi a pierdut controlul maşinii, iar aceasta s-a răsturnat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici