Hunedoara: Pompierii şi paramedicii SMURD au dus alimente locuitorilor din două sate izolate de peste o săptămână din cauza zăpezii

Pompierii şi paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara au intervenit pentru a ajuta mai multe familii din două sate izolate de peste o săptămână din cauza zăpezii de peste un metru, utilajele de deszăpezire neputând străbate drumul de acces spre cele două localităţi.

127 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Pompierii şi paramedicii SMURD au dus alimente locuitorilor din două sate izolate de peste o săptămână din cauza zăpezii

Hunedoara: Pompierii şi paramedicii SMURD au dus alimente locuitorilor din două sate izolate de peste o săptămână din cauza zăpezii (Imagine: Elena Craescu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iancu de Hunedoara, lt. Anemona Doda, o femeie a sesizat la 112 că locuitorii satelor Prihodişte şi Deleni, din comuna hunedoreană Zam, sunt izolaţi, de miercurea trecută, din cauza căderilor abundente de zăpadă, care au făcut inaccesibil drumul de acces spre localitate.

"Un grup format din pompieri militari şi paramedici a pornit spre satul Deleni cu un automobil cu tracţiune integrală. Pe lângă mijoacele de intervenţie, pompierii au dus cu ei şi alimente achiziţionate din fonduri proprii. La un moment dat, drumul a devenit impracticabil pentru autovehicul, astfel că ultimii patru kilometri, până în sat, pompierii i-au parcurs pe jos, în aproximativ patru ore, înaintând cu greu prin zăpada care pe alocuri ajungea la aproape un metru. Ajunşi în satele Prihodişte şi Deleni, pompierii au distribuit alimentele localnicilor, care nu mai aveau rezerve de hrană şi apoi au demarat acţiunile de îndepărtare a zăpezii de pe acoperişurile care riscau să cedeze sub greutatea acesteia. Paramedicii au verificat starea de sănătate a mai multor localnici şi au degajat zăpada care bloca intrarea în case şi curţi", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Potrivit Anemonei Doda, intervenţia a fost una de lungă durată, pompierii fiind implicaţi în acţiunile în teren peste zece ore.

În cursul zilei de vineri salvamontiştii, paramedicii SMURD şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara vor duce din nou alimente celor şase familii izolate din cauza zăpezii.

"În cursul zilei de joi am fost anunţaţi despre situaţia de la Zam. În zonă au plecat pompierii şi paramedicii SMURD pentru a ajuta oamenii. În dimineaţa zilei de vineri spre acei oameni a plecat un convoi umanitar. Le ducem medicamente, pentru că majoritatea oamenilor au peste 70 de ani, hrană şi combustibil pentru drujbe, pentru a-şi putea tăia lemne. Din păcate drumul de acees spre zona respectivă este unul forestier greu de străbătut, unde nici măcar utilajele de deszăpezire nu pot ajunge", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici