Hunedoara: Suspect de omor reţinut la mai bine de un an de la comiterea crimei

Un pensionar din localitatea hunedoreană Petrila a fost reţinut de poliţişti, urmând a fi dus în faţa instanţei cu propunere de arest preventiv, la peste un an de la momentul în care concubina acestuia a fost găsită moartă în Peştera Vacii din Munţii Şureanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

317 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Suspect de omor reţinut la mai bine de un an de la comiterea crimei

Hunedoara: Suspect de omor reţinut la mai bine de un an de la comiterea crimei (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Poliţiştii şi procurorii hunedoreni au reuşit să probeze vinovăţia unui bărbat de 60 de ani din Petrila, care în martie anul trecut a violat şi mai apoi ucis concubina şi i-a abandonat trupul într-o peşteră din Munţii Şureanu.

”Cauza a fost una complexă, probaţiunea de asemenea a fost complexă, de aceea a necesitat un timp mai îndelungat. Procurorul coroborând toate probele, a fost identificat autorul căruia i-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea. A fost reţinut şi astăzi (miercuri-n.r.) urmează să fie prezentat Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare”, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Ionela Draia, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul, Costin Munteanu, a fost mereu principalul suspect în această cauză, însă pentru că acesta a negat mereu că ar fi avut vreo implicare, punerea lui sub acuzare s-a făcut doar la peste un an de la momentul comiterii crimei.

”Trebuia să adunăm probe. El a fost vizat de la început, singurul suspect, doar că nega tot timpul, folosea tot felul de tertipuri şi a durat până au fost adunate probele”, au spus, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, în cauză au fost necesare şi teste ADN.

”Pe hainele lui au fost găsite urme de sânge care îi aparţineau victimei. El a negat iniţial că o cunoaşte, iar apoi şi-a tot schimbat declaraţiile în funcţie de cum ştia că au fost găsite probele”, mai spun sursele judiciare.

Costin Munteanu nu a putut explica petele de sânge aparţinând victimei găsite de anchetatori în partea din spate, în zona gulerului, a uneia dintre hainele sale. Bărbatul a negat şi că a întreţinut raporturi sexuale cu femeia, însă şi-a schimbat declaraţiile în momentul în care procurorii i-au spus că probele indică altceva şi a încercat să se disculpe susţinând că nu e potent.

În dosar a fost făcut şi un test poligraf, care însă nu a ieşit concludent. Procurorii hunedoreni au audiat martori şi au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere montate pe raza oraşului Petrila, care i-au surprins pe cei doi plecând împreună în ziua în care a avut loc crima, dar şi momentul în care bărbatul revine în oraş de unul singur. Pentru a-l putea acuza, anchetatorii au fost nevoiţi să-i intercepteze convorbirile telefonice.

Imediat după comiterea crimei, bărbatul a plecat în Vâlcea, la o rudă, pe care a încercat să o determine să spună că l-a chemat de multă vreme. În 28 martie 2015, Costin Munteanu şi-a dus concubina în Munţii Şureanu, la Peştera Vacii, unde a întreţinut cu ea raporturi sexuale şi a lovit-o până a ucis-o, legiştii susţinând la acel moment că femeia a fost lovită în cap cu un corp contondent. Cadavrul femeii, în stare avansată de putrefacţie, a fost descoperit abia în data de 14 aprilie 2015, de un grup de turişti. Deşi femeia dispăruse de circa două săptămâni de acasă, nimeni din familie nu a anunţat lipsa acesteia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici