Hunter Biden, acuzaţii federale pentru evaziune fiscală. Riscă ani grei de închisoare

Departamentul de Justiţie a depus joi noi acuzaţii penale împotriva fiului preşedintelui american Joe Biden, Hunter, acuzându-l că nu a plătit impozite de 1,4 milioane de dolari în timp ce a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viaţă luxos, scrie Reuters.

199 afișări
Imaginea articolului Hunter Biden, acuzaţii federale pentru evaziune fiscală. Riscă ani grei de închisoare

Hunter Biden, acuzaţii federale pentru evaziune fiscală. Riscă ani grei de închisoare

Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, a fost acuzat de trei infracţiuni fiscale grave şi şase infracţiuni minore, potrivit unui rechizitoriu depus la Tribunalul Districtual al SUA, Districtul Central din California.

El riscă până la 17 ani de închisoare dacă va fi condamnat. Departamentul de Justiţie a declarat că ancheta asupra lui Biden este în curs de desfăşurare.

„Inculpatul s-a angajat într-o schemă de patru ani pentru a nu plăti cel puţin 1,4 milioane de dolari în impozite federale autoevaluate pe care le datora pentru anii fiscali 2016 - 2019”, se arată în rechizitoriu.

Acesta a adăugat că, în schimb, a cheltuit sume uriaşe „pe droguri, escorte şi prietene, hoteluri de lux şi proprietăţi de închiriat, maşini, îmbrăcăminte şi alte articole de natură personală”, inclusiv peste 70.000 de dolari pentru reabilitare în urma consumului de droguri.

Avocatul lui Hunter Biden, Abbe Lowell, a declarat în comunicat că clientul său şi-a rambursat integral impozitele, acuzându-l pe avocatul special al SUA, David Weiss, care conduce ancheta în cazul lui Hunter Biden, că a renunţat la un acord anterior, potrivit presei americane.

„Dacă numele de familie al lui Hunter ar fi fost altul decât Biden, acuzaţiile din Delaware, iar acum din California, nu ar fi fost aduse”, a declarat Lowell.

Casa Albă a refuzat să comenteze.

Acuzaţia spune că Hunter Biden „a câştigat bine” în timp ce a făcut parte din consiliile de administraţie ale Burisma, un conglomerat industrial ucrainean, şi ale unui fond de investiţii privat chinezesc.

Procurorii au declarat că, între 2016 şi octombrie 2020, acesta a primit un venit brut total de peste 7 milioane de dolari.

Aceasta a inclus aproape 2,3 milioane de dolari din poziţia sa în consiliul de administraţie al Burisma între 2016 şi 2019, se arată în dosar.

Afilierea lui Hunter Biden la Burisma a fost în centrul atacurilor de ani de zile din partea parlamentarilor republicani care l-au acuzat că se foloseşte de numele familiei sale pentru a face bani în străinătate.

„Inculpatul avea obligaţia legală de a plăti impozite pe toate veniturile sale, inclusiv pe veniturile obţinute în Ucraina din serviciul său în consiliul de administraţie al Burisma, onorariile generate de încheierea de tranzacţii cu fondul chinezesc de capital privat, precum şi veniturile obţinute din activitatea sa de avocat şi din alte surse”, se arată în rechizitoriu.

La veniturile lui Hunter Biden s-a adăugat munca pentru CEFC China Energy Co Ltd, un conglomerat energetic chinez.

Pe măsură ce veniturile lui Hunter Biden au crescut, la fel au crescut şi cheltuielile sale, potrivit rechizitoriului.

Numai în 2018, se arată în rechizitoriu, Hunter Biden „a cheltuit peste 1,8 milioane de dolari, inclusiv aproximativ 772.000 de dolari în retrageri de numerar, aproximativ 383.000 de dolari în plăţi către femei, aproximativ 151.000 de dolari în îmbrăcăminte şi accesorii”.

Acuzaţia a adăugat: „Inculpatul nu a folosit niciunul dintre aceste fonduri pentru a-şi plăti impozitele în 2018”.

În octombrie, Hunter Biden a pledat nevinovat la acuzaţiile din Delaware că a minţit cu privire la faptul că a consumat droguri în timp ce cumpăra o armă de foc, în prima urmărire penală a copilului unui preşedinte american în exerciţiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici