Iacob: Printre bebeluşii răniţi la Maternitatea Giuleşti sunt două perechi de gemeni

Procurorul şef al Secţiei de Urmărirea Penală din Parchetul instanţei supreme, Marius Iacob, a spus, joi, că, printre bebeluşii răniţi în explozia de la Maternitatea Giuleşti sunt două perechi de gemeni, precizând că din cei cinci copii care au decedat, doi sunt băieţi şi trei sunt fete.

40 afișări
Imaginea articolului Iacob: Printre bebeluşii răniţi la Maternitatea Giuleşti sunt două perechi de gemeni

Iacob: Printre bebeluşii răniţi la Maternitatea Giuleşti sunt două perechi de gemeni (Silviu Matei/Mediafax Foto)

Marius Iacob a declarat, într-o conferinţă de presă, că dintre cele 11 victime ale incendiului care a avut loc luni, la Secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti, şase sunt băieţi şi cinci fete.

El a precizat că în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti au decedat cinci bebeluşi, doi băieţi şi trei fete. De asemenea, printre cei şase bebeluşi răniţi sunt şi două perechi de gemeni.

Primii trei bebeluşi au murit luni seară, având probleme cardiorespiratorii, iar altul a decedat marţi. Încă un bebeluş a murit, în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", ridicând astfel numărul deceselor la cinci.

La Spitalul "Grigore Alexandrescu" se află internaţi şase bebeluşi răniţi în incediul de la Maternitatea Giuleşti, starea lor fiind gravă.

Starea unuia dintre bebeluşi s-a agravat în ultimele 24 de ore, prognosticul este sever, iar ceilalţi cinci copii au o stare generală satisfăcătoare, în cazul lor neintervenind modificări, a declarat, joi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţii sanitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici