Iarna ne găseşte nepregătiţi. 53 de primării din Bistriţa-Năsăud nu au contract pentru deszăpezirea drumurilor

Doar 9 din cele 62 de primării din Bistriţa-Năsăud au contracte de deszăpezire încheiate, în celelate 53 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ neavând contracte pentru drumurile locale, informează corespondentul MEDIAFAX.

409 afișări
Imaginea articolului Iarna ne găseşte nepregătiţi. 53 de primării din Bistriţa-Năsăud nu au contract pentru deszăpezirea drumurilor

Iarna ne surprinde nepregătiţi. 53 de primării din Bistriţa-Năsăud nu au contract pentru deszăpezirea drumurilor (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Numai două oraşe şi şapte comune din Bistriţa-Năsăud au încheiat până la data de 21 noiembrie, dată la care Ministerul Administraţiei şi Internelor a cerut prefecţilor din întreaga ţară să publice situaţia contractelor de deszăpezire pe site-urile oficiale ale instituţiilor, contracte pentru sezonul de iarnă, 15 noiembrie 2016 - 15 martie 2017.

Conform informării puse la dizpoziţie de Prefectura Bistriţa-Năsăud, primăria municipiului Bistriţa a semnat contracte pentru deszăpezirea drumurilor, achiziţionare de sare, nisip, clorură de calciu dar şi pentru curăţarea trotuarelor cu mai multe companii, care în perioada 15 noiembrie 2016 - 15 martie 2017 se vor ocupa de întreţinerea reţelei de drumuri aflate în administrarea municipiului Bistriţa.

Primăria municipiului Bistriţa a cumpărat materiale necesare efectuării operaţiunilor de deszăpezire de peste 750.000 de lei şi va plăti unui operator în perioada de iarnă între 85 lei (ora de staţionare) şi 102 lei (ora de funcţionare) a utilajelor.

A doua primărie din judeţ care a semnat un contract cu o companie pentru deszăpezirea drumurilor din oraş este Primăria Năsăud care va cheltui în această iarnă 129.000 de lei cu deszăpezirea.

Primăriile oraşelor Beclean şi Sîngeorz-Băi nu au încehiat până acum contractele pentru deszăpezirea reţelelor de drumuri aflate pe teritoriu acestora.

La nivelul comunelor din judeţ, doar şapte din cele 58 au contracte cu diferite companii pentru deszăpezirea drumurilor comunale, care variază între 35 lei şi 120 lei/ora de funcţionare.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, care are în administrare 700 kilometri de drumuri judeţene, a reuşit să încheie contractul de deszăpezire cu o companie din Bistriţa-Năsăud abia după începerea oficială a sezonului de iarnă şi va plăti pentru deszăpezirea drumurilor judeţene 2,2 milioane de lei.

Drumurile naţionale din Bistriţa-Năsăud vor fi curăţate în această iarnă de o companie înfiinţată abia în vara anului 2016, care a reuşit să câştige licitaţia la o suma de 1.364.628 de lei şi se va ocupa de deszăpezirea reţelei de drumuri naţionale aflate în administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa în următorii patru ani.

În Bistriţa-Năsăud reţeaua de drumuri naţionale are 300 de kilometri lungime, iar pentru deszăpezirea acestora se va folosi amestec de sare cu nisip.

Vor fi folosite 61 de utilaje, din care 50 vor fi puse la dispoziţie de compania care a câştigat licitaţia şi 11 utilajele proprii ale Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici