Percheziţii în Capitală şi 4 judeţe la comercianţii de obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte

Poliţiştii efectuează, joi, 17 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice din Bucureşti şi 4 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul comerţului cu obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

894 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Capitală şi 4 judeţe la comercianţii de obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte

Percheziţii în Capitală şi 4 judeţe la comercianţii de obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte

Poliţişti din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi I.P.J. Giurgiu - SICE efectuează 17 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi.

"Din probele administrate până în acest moment a rezultat că, în perioada 2010 – 2013, a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului de stat prin înregistrarea în evidenţele contabile ale unei societăţi comerciale din Bucureşti a unor operaţiuni fictive de achiziţii mărfuri şi servicii de la alte trei societăţi comerciale cu comportament fiscal de tip „fantomă”, prejudiciul cauzat bugetului statului fiind estimat la suma de 4.688.745 lei", potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii spun că, pentru a ascunde banii proveniţi din evaziune fiscală, persoanele implicate au creat un circuit financiar, "constând în transferul succesiv prin mai multe conturi bancare aparţinând persoanelor fizice şi juridice implicate, retragerea sumelor de bani în numerar şi returnarea acestora către societatea plătitoare sub forma contravalorii unor livrări intracomunitare fictive către comercianţi înregistraţi în Bulgaria, fiind supusă acestui proces de spălare suma de 10.441.197 lei".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici