Iaşi: Bătrâni în stare gravă la spital pentru că nu au bani de medicamente

Trei bătrâni din Iaşi au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţe din municipiu, după ce nu şi-au luat tratamentul prescris de medici, din cauza lipsei banilor.

103 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Bătrâni în stare gravă la spital pentru că nu au bani de medicamente

Iaşi: Bătrâni în stare gravă la spital pentru că nu au bani de medicamente (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Şeful Unităţii Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, medicul Tudor Ciuhodaru, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că trei bătrâni din Iaşi, cu probleme cardiace, au ajuns la spital, după ce nu şi-au luat medicaţia, întrucât nu au avut bani.

"În doar câteva ore, trei pacienţi au fost aduşi cu ambulanţa la spital, având insuficienţe cardiace. Neadministrarea medicaţiei face ca pacienţii să ajungă în stare gravă la spital, aceştia necesitând o perioadă mai lungă de internare, decât în mod obişnuit", a afirmat medicul Tudor Ciuhodaru.

El a dat ca exemplu, un pacient de 68 de ani, care a fost adus la spital, după ce fusese externat din aceeaşi unitate în urmă cu câteva zile, dar care, din cauza problemelor financiare, nu şi-a putut procura medicamentele prescrise de medici.

"Pur şi simplu nu au bani. Vin la noi şi ne roagă să-i internăm, pentru a primi tratament în spital. Din cauză că nu-şi iau la timp medicamentele, aceşti pacienţi ajung în stare gravă în spital, necesitând resurse suplimentare şi din partea unităţii medicale. Am dori să-i internăm pe toţi, dar nu mai avem niciun loc în Clinica de Urgenţe Medicale. Pacienţii ajung să stea şi câte doi-trei într-un pat, inclusiv în UPU", a mai spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici