Iaşi: Cele 13,6 tone de aripi de pui expirate, găsite în urma unui control, aparţin firmei GIDACOM

Cele 13,6 tone de aripi de pui expirate din noiembrie 2013, găsite la Iaşi în urma unui control, aparţin firmei GIDACOM din comuna Tomeşti, la sediul societăţii fiind găsite şi câteva tone de macrou care "nu corespondea standardelor de calitate", depus în tiruri la intrarea în fabrică.

1059 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Cele 13,6 tone de aripi de pui expirate, găsite în urma unui control, aparţin firmei GIDACOM

Iaşi: Cele 13,6 tone de aripi de pui expirate, găsite în urma unui control, aparţin firmei GIDACOM

Conform unor surse din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, la sediul firmei GIDACOM din comuna Tomeşti a fost găsită şi o cantitate de câteva tone de macrou care "nu corespundea standardelor de calitate", depusă în tiruri la intrarea în fabrică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oficial, reprezentanţii CJPC au precizat că orice altă anchetă desfăşurată de către ei este "pusă în aşteptare" pentru că procurorii DIICOT au ridicat toate documentele de la firma controlată.

"Comisari din cadrul comisariatului din regiunea nord-est au fost în control la firmă, unde au fost identificate cantităţi semnificative de produse cu probleme. A participat şi DIICOT, care a ridicat tot felul de documente, a participat şi DSVSA, care a prelevat probe, şi urmează să fie întocmit un raport de expertiză privind calitatea produselor. Când vom avea toate aceste documente vom definitiva controalele şi aşteptăm analizele desfăşurate de către cei de la DSVSA. Există suspiciuni cu privire la două produse, ambele fiind vizate de prelevări", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX Marian Grigoraş, comisar şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

Potrivit surselor citate, joi seară a fost întocmit un raport care a fost transmis Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului privind o serie de controale făcute în supermarket-uri şi în hypermarket-uri în vederea identificării produselor livrate de firma GIDACOM SRL.

În urma acestor controale, s-au identificat probleme de calitate cu produsele celor de la GIDACOM, însă "semnificativ mai puţin grave decât cele din ziua de ieri (n.r. - miercuri)", conform surselor citate.

Firma este trecută în registrul CJPC cu puncte de lucru în Iaşi, Bacău şi Suceava, iar la evaluările din cursul zilei de joi au fost găsite o serie de nereguli şi privind etichetarea incompletă sau lipsa traducerii de pe etichete.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii firmei GIDACOM nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia.

Aproape 230 de tone de carne şi produse din carne, între care şi marfă expirată din noiembrie 2013, au fost retrase în urma controalelor făcute miercuri de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a anunţat şeful interimar al instituţiei, Marius Dunca.

Potrivit lui Dunca, 129 de tone au fost retrase definitiv, iar alte 100 au fost oprite temporar de la comercializare, în urma controalelor la depozite din Bucureşti şi din judeţele Iaşi, Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

Măsurile au fost dispuse după ce au fost constatate probleme între care calitatea neconformă a mărfii, ambalajele deteriorate şi lipsa documentelor de provenienţă.

La un depozit din Iaşi, de pildă, au fost găsite 13,6 tone de aripi de pui expirate din noiembrie 2013, a precizat şeful ANPC.

Au mai fost retrase cantităţi de pulpe şi pipote de pui, macrou, creier de porc, tobă, cârnaţi şi burtă de vită.

În urma acestor controale, inspectorii ANPC au dat amenzi în cuantum de 71.500 lei.

Marius Dunca a precizat că, de joi, vor fi controlate supermaket-urile din toată ţara.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au făcut, miercuri, 102 percheziţii domiciliare în 18 judeţe, în cadrul unor acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate formate din 80 de persoane, specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă, informează instituţia, într-un comunicat de presă.

Prejudiciul produs de membrii celor două grupări a fost estimat la peste 15 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici