ICCJ: Cornel Ivanciuc de la "Caţavencii" a colaborat cu Securitatea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât irevocabil că jurnalistul Cornel Ivanciuc - fostul şef al Departamentului de Investigaţii de la "Academia Caţavencu", a colaborat cu fosta Securitate, judecătorii respingând recursul redactorului faţă de decizia instanţei inferioare.

2078 afișări
Imaginea articolului ICCJ: Cornel Ivanciuc de la "Caţavencii" a colaborat cu Securitatea

Cornel Ivanciuc (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Secţia de contencios administrativ şi fiscal a ICCJ a respins joi recursul făcut de publicist împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti. Această instanţă a admis acţiunea Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS), confirmând astfel că Ivanciuc a fost colaborator al fostei Securităţi.

În toamna anului 2010 Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia făcută de Ivanciuc împotriva deciziei Colegiului CNSAS care constata calitatea sa de fost colaborator al Securităţii, instanţa însuşindu-şi astfel decizia instituţiei.

Potrivit presei centrale, Cornel Ivanciuc alias "Balea Alexandru", nume de cod "Sasha", fostul şef al Departamentului de Investigaţii de la "Academia Caţavencu", şi-a făcut publică încă din 1995 colaborarea sa cu Securitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici