„Ieşi şi votează ca fiii tăi să vină acasă”. Maraton de 500 de kilometri: Un pensionar din Cluj a mărşăluit pe jos până la Bucureşti

Un pensionar a străbătut pe jos, în ultimele zece zile, distanţa de peste 500 de kilometri dintre Bucureşti şi Cluj-Napoca într-un maraton civic pentru a îndemna oamenii să iasă la vot în 26 mai şi să voteze oameni noi, fără dosare penale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2773 afișări
Imaginea articolului „Ieşi şi votează ca fiii tăi să vină acasă”. Maraton de 500 de kilometri: Un pensionar din Cluj a mărşăluit pe jos până la Bucureşti

„Ieşi şi votează ca fii tăi să vină acasă”. Maraton de 500 de kilometri: Un pensionar din Cluj a mărşăluit pe jos până la Bucureşti

Mihai Manolea, un pensionar din Bucureşti în vârstă de 58 de ani, a pornit din Capitală, pe jos, spre Cluj-Napoca, în 1 aprilie, în „Marşul deşteptării naţiunii române”, şi a ajuns miercuri la Cluj-Napoca, după ce a străbătut peste 500 de kilometri.

Acesta a avut cu el un steag tricolor şi unul al UE, dar şi un banner cu mesajele „Ieşi la vot. Ieşi şi votează ca fiii tăi să vină acasă” şi „300 de parlamentari. Fără penali”.

„Am mers zilnic între 8 şi 12 ore pe jos, în medie 50 de kilometri într-un maraton civic, în «Marşul deşteptării naţiunii române», prin care am dorit să transmit un mesaj poporului român ca în 26 mai oamenii să iasă la vot. Dacă eu am mers pe jos 500 de kilometri între Bucureşti şi Cluj-Napoca, şi ei pot ieşi la urme câteva sute de metri până la secţia de votare. Am ales Cluj-Napoca deoarece de aici au fost anul trecut primii oamenii care au plecat într-un marş al speranţei până la Bucureşti, iar iniţiativa mi-a plăcut şi am vrut să le întorc acest marş clujenilor. Eu nu am nicio apartenenţă politică, aşa că le transmit românilor să aleagă oameni curaţi, tineri, noi, care să nu aibă dosare penale. Să nu mai voteze penali”, a spus Manolea.

Manolea a subliniat că a plecat pe cont propriu, fără să fie sponsorizat, şi a slăbit 15 kilograme în urma marşului până la Cluj-Napoca.

„Iniţial am mai plecat cu încă două persoane dar care, din motive financiare, personale şi de sănătate au renunţat pe parcurs”, a spus Mihai Manolea.

După încheierea marşului, pensionarul se va întoarce, miercuri, cu trenul acasă la Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici