Igaş a chemat la discuţii un grup de sindicalişti care protesta în faţa MAI

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a chemat la discuţii, vineri dimineaţă, un grup de 13 sindicalişti care protesta în faţa ministerului şi a promis să reanalizeze Ordinul MAI 400 pentru a încerca să le rezolve problemele.

680 afișări
Imaginea articolului Igaş a chemat la discuţii un grup de sindicalişti care protesta în faţa MAI

Igaş a chemat la discuţii un grup de sindicalişti care protesta în faţa MAI (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Poliţiştii de la Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie s-au adunat, vineri dimineaţă, în faţa ministerului, după ce săptămânile trecute au organizat mai multe acţiuni similare, la un moment dat legându-se cu lanţuri în faţa instituţiei.

Ministrul Traian Igaş, sosind la serviciu în jurul orei 8.00, a oprit maşina în dreptul lor şi i-a chemat în minister pentru a discuta.

În urma discuţiilor, care au durat în jur de 30-40 de minute, ministrul a promis să reanalizeze Ordinul MAI 400, privind regimul disciplinar al poliţistului şi să-l modifice în eventualitatea în care se constată prevederi ilegale.

El le-a spus însă sindicaliştilor că trebuie să respecte şi ei legea, aşa cum trebuie s-o facă orice agent şi până la ultimul poliţist.

"Am toată deschiderea şi când există probleme încerc să le rezolvăm prin dialog. Dorim şi noi modificarea statutului poliţistului, prin care vom corecta multe aspecte neconforme cu statutul poliţistului, iar în mine veţi găsi un partener. Nu am implicat politicul în MAI, nu am promovat oameni pe criterii politice, deşi au fost unele presiuni, ci doar profesionale. Nu s-au făcut nici derogări de la norme în timpul mandatului meu", le-a spus Igaş sindicaliştilor.

La finalul discuţiilor, sindicaliştii au lăsat conducerii MAI o listă cu problemele pe care le întâmpină în meseria lor şi au spus că vor suspenda protestele, până când vor primi un răspuns de la ministrul Igaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici