Igaş: Aveam informaţii bune, aveam o părere bună despre Mironescu

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a spus luni că nu avea niciun semnal că Laurenţiu Mironescu "ar avea anumite probleme cu legea, cu instituţii ale statului" şi s-a declarat "oarecum surprins" de implicarea acestuia în dosarul fraudelor din Portul Constanţa.

134 afișări
Imaginea articolului Igaş: Aveam informaţii bune, aveam o părere bună despre Mironescu

Igaş: Aveam informaţii bune, aveam o părere bună despre Mironescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Aveam informaţii bune, aveam o părere bună despre domnul Mironescu. Urmează să vedem exact ce acuzaţii i se aduc. Nu aveam niciun fel de semnal, în sensul că domnia sa ar avea anumite probleme cu legea, cu instituţii ale statului. Sunt oarecum surprins şi aştept să vedem finalul, să vedem care va fi acesta", a declarat Traian Igaş, luni, la Senat.

Ministrul Igaş a mai spus că nu existau informaţii "în bazele de date" privind problemele lui Laurenţiu Mironescu cu legea.

Traian Igaş l-a demis luni din funcţia de secretar general al MAI pe Laurenţiu Mironescu, înlocuindu-l cu Alexandru Dumitrana. Ministrul a luat această decizie în urma anchetei procurorilor DNA şi a poliţiştilor de frontieră privind fraudele din Portul Constanţa.

Aproximativ 50 de percheziţii au avut loc, luni dimineaţă, începând cu ora 6.00, în judeţul Constanţa şi în Capitală, într-un dosar privind contrabandă şi evaziune fiscală. Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea secţiei de combatere a corupţiei din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Procurorii fac investigaţii cu privire la senatorul PDL de Constanţa Mircea Banias şi fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, parlamentarul fiind adus, luni, pentru a fi audiat la sediul DNA - Structura Centrală, în legătură cu acest dosar. Ulterior, el a fost pus oficial sub acuzare pentru trafic de influenţă.

Şi Laurenţiu Mironescu, adus sub escortă de Poliţie de la Eforie Sud, va fi audiat de procurori.

De asemenea, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost adus de poliţişti directorul general adjunct al Grupului Nave al Poliţiei de Frontieră Constanţa, comisarul Adrian Pătraşcu, fiind vizat şi şeful Direcţiei pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti, Lucan Marius Cotizo.

În anchetă sunt vizaţi câţiva zeci de vameşi şi un poliţist de frontieră de la Grupul Nave al Poliţiei de Frontieră Constanţa, care avea printre atribuţii coordonarea activităţilor de control al documentelor în Portul Agigea Sud, au precizat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici