IGPR: 11 minori nesupravegheaţi, identificaţi de poliţişti, în ultima săptămână

Un număr de 11 minori care nu erau supravegheaţi au fost depistaţi, în ultima săptămână, la nivel naţional, de poliţiştii de la transporturi care au patrulat în staţiile de cale ferată, trenuri de călători şi în zonele de risc, potrivit unui comunicat al IGPR.

87 afișări
Imaginea articolului IGPR: 11 minori nesupravegheaţi, identificaţi de poliţişti, în ultima săptămână

IGPR: 11 minori nesupravegheaţi, identificaţi de poliţişti, în ultima săptămână

„În perioada 8 – 14 decembrie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, poliţiştii de la transporturi au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, inclusiv a celei din domeniul economic”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), transmis sâmbătă.

Poliţiştii au patrulat în 334 de staţii de cale ferată, în 363 de trenuri de călători şi în 188 de zone de risc, respectiv aerogări, obiective economice, rute feroviare şi navale.

„În urma acţiunilor, poliţiştii au depistat nouă urmăriţi la nivel naţional, 11 minori lipsiţi de supraveghere, 18 vânzători ambulanţi neautorizaţi şi un deţinător de substanţe halucinogene”, conform sursei citate.

Au fost întocmite 36 de dosare penale, privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, loviri sau alte violenţe, distrugere, evaziune fiscală, ucidere din culpă precum şi alte fapte penale, patru persoane fiind arestate preventiv.

Poliţiştii au efectuat două percheziţii şi au identificat 21 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, patru persoane fiind reţinute sau arestate preventiv, menţionează sursa citată.

„Au fost ridicate în vederea confiscării/indisponibilizării 5.760 de ţigarete, 340 de litri de motorină, 120 kg. de cereale, 120 de articole pirotehnice, 2,8 mc. de material lemnos şi alte bunuri şi sume de bani, în valoare de 11.585 de lei”, conform IGPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici