Ilie Botoş nu va fi cercetat pentru abuz în serviciu în cazul plângerii APADOR-CH

Fostul procuror general Ilie Botoş nu va fi cercetat pentru abuz în serviciu în cazul plângerii APADOR-CH, ICCJ admiţând recursul acestuia împotriva deciziei de sesizare a procurorilor cu privire la refuzul de a trimite organizaţiei informaţii legate de activitatea instituţiei pe care a condus-o.

25 afișări
Imaginea articolului Ilie Botoş nu va fi cercetat pentru abuz în serviciu în cazul plângerii APADOR-CH

Ilie Botoş nu va fi cercetat pentru abuz în serviciu în cazul plângerii APADOR-CH

Completul de nouă judecători al instanţei supreme a admis, marţi, recursul formulat de fostul procuror general al României Ilie Botoş împotriva deciziei prin care magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au dispus sesizarea Parchetului ICCJ cu privire la refuzul acestuia de a transmite APADOR-CH informaţii cu privire la activitatea instituţiei pe care a condus-o.

La termenul de luni al procesului, apărătoarea lui Ilie Botoş a spus instanţei că acesta nu poate fi cercetat pentru că nu a divulgat informaţiile solicitate de APADOR-CH, întrucât în calitatea sa de procuror general nu avea această obligaţie.

Avocata a mai spus că pentru faptul că nu a răspuns solicitărilor APADOR-CH sau că a răspuns parţial, Ilie Botoş a fost sancţionat administrativ cu amendă de către instanţe, această pedeapsă fiind, în opinia sa, cea legală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici