Iluminatul festiv în Bucureşti: Cât a plătit Primăria Capitalei pentru cele nouă milioane de beculeţe de Crăciun

Primăria Capitalei anunţă că de Sărbători vor fi folosite 9 miloane de beculeţe pentru iluminatul festiv al oraşului, cu 6 milioane mai multe decât în anii precedenţi. Luminiţele au costat cel puţin 6 milioane de lei.

1100 afișări
Imaginea articolului Iluminatul festiv în Bucureşti: Cât a plătit Primăria Capitalei pentru cele nouă milioane de beculeţe de Crăciun

Iuminatul festiv în Bucureşti: Cât a plătit Primăria Capitalei pentru cele nouă milioane de beculeţe de Crăciun

„Primăria Municipiului Bucureşti dă startul Sărbătorilor de Iarnă, vineri, 30 noiembrie, de la Târgul de Crăciun al Bucureştiului, din Piaţa Constituţiei, de unde, la ora 19:00, se va aprinde şi iluminatul festiv de sărbători. Iluminatul festiv, care este dedicat Centenarului Marii Uniri, va fi aprins de către doi elevi olimpici, care au câştigat locul 1 la Olimpiada Naţională de Franceză şi locul 1 la Olimpiada Naţională de Matematică”, transmit reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Potrivit Companiei Municipale Iluminat Public Bucureşti, cea care a realizat acest proiect, aproximativ 9 milioane de beculeţe de tip LED, cu 6 milioane mai multe decât în anii precedenţi (peste 700.000 şiruri luminoase care, desfăşurate, au o lungime de 845 de kilometri) vor împodobi Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, iar traseul iluminatului festiv însumează peste 40 de kilometri de bulevarde şi străzi secundare, cuprinzând 72 de locaţii din Bucureşti.

„Din totalul de peste 7.000 de elemente decorative, 800 sunt elemente unicat, specifice "Centenarului Marii Uniri". În acest sens, un exemplu de referinţă pentru proiect este "Coloana Infinitului", sculptură a marelui artist român Constantin Brâncuşi, care măsoară 12 metri înălţime, are o greutate de 110 kilograme şi este montată la kilometrul 0 al Capitalei, în Piaţa Universităţii”, mai transmit reprezentanţii PMB.

Un alt element tradiţional ce va fi prezent în tema iluminatului festiv de sărbători îl reprezintă femeile cu tulnic (figurine unicat, de 3,5 metri înălţime, pictate manual), figurine de 3 metri reprezentând perechi de dansatori în horă, îmbrăcaţi în straie populare, precum şi elemente care amintesc de Regalitate.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu General, aprobată încă din vară, Compania Municipală Iluminat a primit de la Primăria Capitalei un buget total, pentru iluminatul de sărbători, de 6,1 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici