Imagine inedită cu Soarele, surprinsă de către Observatorul Astronomic din Bucureşti

Astronomii de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Capitală au surprins o imagine mai rară cu un fenomen ce pare a fi o furtună pe Soare.

5164 afișări
Imaginea articolului Imagine inedită cu Soarele, surprinsă de către Observatorul Astronomic din Bucureşti

FOTO Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

În ziua de 5 februarie pe Soare s-a văzut o protuberanţă enormă, de câteva ori mai mare decât Pământul. Protuberanţa este formată din hidrogen care se ridică de pe Soare în spaţiul cosmic şi a fost fotografiată de la Observator, prin luneta prin care orice vizitator poate vedea Soarele, explică astronomii.
 
Pentru a putea face o comparaţie între Pământ şi Soare, pe imagine este „adăugată” Terra. 
 
Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” a postat, totodată, pe Facebook, „evenimentele” de pe cer care au loc în luna februarie, denumite „harta cerului”. Calendarul astronomic cuprinde poziţia planetelor ce pot fi observate mai bine pe cerul nopţii, precum şi fazele lunii. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici