Imagini violente într-o şcoală din Râmnicu Vâlcea: O elevă este bătută de o colegă de clasă - VIDEO

O elevă de clasa a IX-a de la Grupul Şcolar "Henri Coandă" din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost exmatriculată, iar altor două eleve le-a fost scăzută sub 7 nota la purtare, după ce s-au bătut în clasă, într-o pauză dintre orele de curs, incidentul fiind filmat, iar imaginile postate pe internet.

1197 afișări
Imaginea articolului Imagini violente într-o şcoală din Râmnicu Vâlcea: O elevă este bătută de o colegă de clasă - VIDEO

Violenţe într-o şcoală din Râmnicu Vâlcea: O elevă este bătută de o colegă de clasă - VIDEO

Incidentul a avut loc în 22 mai, însă a fost făcut public luni, de către noul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Florin Smeureanu, în condiţiile în care imaginile au fost postate pe internet.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, imaginile, filmate de către colegii de clasă şi postate pe internet, au ajuns la conducerea unităţii de învăţământ, care le-a sancţionat pe cele trei adolescente, eleve în clasa a IX-a.

"O elevă de 14 ani s-a bătut cu alte două prietene, în pauză, în clasă. Această fată a început conflicul din cauza unor neînţelegeri cu cele două colege. Eleva care a iniţiat conflictul a fost exmatriculată de la Grupul Şcolar «Henri Coandă», iar celor două colege ale ei li s-a scăzut sub 7 nota la purtare, deciziile fiind luate de Consiliul profesoral. Părinţii au luat la cunoştinţă despre sancţiunile aplicate şi nu au avut obiecţii, hotărând să nu reclame cazul la Poliţie", a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Vâlcea, prof. Florin Smeureanu.

El a mai spus că eleva exmatriculată este la prima abatere de acest fel în şcoală, însă e un copil problemă, dispărând de două ori de acasă, fiind dată în urmărire şi adusă de Poliţie.

După ce a fost exmatriculată de la Grupul Şcolar "Henri Coandă" din Râmnicu Vâlcea, eleva s-a înscris la Grupul Şcolar "Căpitan Nicolae Pleşoianu" din municipiu, având dreptul legal să facă acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici