În Italia trăiesc aproximativ 160.000 de romi, 60.000 fiind de origine română

Numărul romilor din Italia este de aproximativ 160.000, iar dintre aceştia 70.000 sunt cetăţeni italieni, iar restul provin din sud-estul Europei, în principal din România (circa 60.000), estimează organizaţia Opera Nomadi, citată de pagina online a agenţiei ANSA.

22 afișări
Imaginea articolului În Italia trăiesc aproximativ 160.000 de romi, 60.000 fiind de origine română

În Italia trăiesc aproximativ 160.000 de romi, 60.000 fiind de origine română (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit organizaţiei, Italia este una dintre ţările europene cu foarte puţini romi, aproximativ 0,3 la sută din populaţie.

Opera Nomadi susţine că în România ar fi aproximativ 2,5 milioane de romi, dintre care mulţi s-au răspândit în ţări occidentale după aderarea ţării la Uniunea Europeană. În Italia ar fi aproximativ 60.000 de romi români, stabiliţi la Milano, Roma, Neapole, Bologna, Bari, Catania, Cosenza şi Genova.

În ultimii ani s-a înregistrat o deplasare continuă a grupurilor de romi, care au construit tabere ilegale la marginile oraşelor, sub poduri sau pe malurile râurilor.

Organizaţia estimează că foarte mulţi romi români sunt în provincia Milano, aproximativ 20.000, în timp ce la Roma există circa 25 de tabere de nomazi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici