În Timiş, aproape 40.000 de locuitori au actele de identitate expirate

Aproape 40.000 de locuitori din judeţul Timiş au documentele de identitate expirate, astfel că, dacă nu vor solicita un act de identitate provizoriu, nu vor putea vota la alegerile locale din data de 10 iunie.

108 afișări
Imaginea articolului În Timiş, aproape 40.000 de locuitori au actele de identitate expirate

În Timiş, aproape 40.000 de locuitori au actele de identitate expirate (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Timiş, Ştefan Frăsia, aproximativ cinci la sută din populaţia cu drept de vot din Timiş nu îşi va putea exercita acest drept deoarece nu are acte de identitate valabile.

Astfel, 39.833 de persoane au acte de identitate expirate, dintr-un total de 730.967 de locuitori ai judeţului Timiş, dintre care 695.800 de cetăţeni cu drept de vot.

"Cei care au cărţile de identitate expirate şi doresc, totuşi, să voteze la alegerile locale din 10 iunie, sunt rugaţi să se prezinte la oficiile Serviciului de Evidenţă a Persoanelor pentru a depune actele necesare şi pentru a li se elibera cărţi de identitate provizorii, valabile 30 de zile, cu care se poate vota. Altfel, nu vor putea participa la scrutinul electoral", a dispus Ştefan Frăsia.

Potrivit lui Frăsia, ghişeele Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Timiş vor fi deschise şi în data de 9 şi 10 iunie.

Astfel, sâmbătă, 9 iunie, ghişeele sunt deschise între orele 8.00 - 16.00, iar duminică, 10 iunie, ghişeele vor fi deschise între orele 8.00 - 21.00.

Persoanele care nu au acte de identitate şi cele cărora le-au expirat aceste documente vor fi identificate şi notificate cu ajutorul Evidenţei populaţiei, astfel încât toţi cei care doresc să voteze să o poată face, a declarat, în urmă cu o săptămână, ministrul de Interne, Ioan Rus.

În plus, Ioan Rus a anunţat că ghişeele de la Evidenţa populaţiei vor avea program prelungit şi vor lucra şi în weekend, pentru a putea prelua toate solicitările privind eliberarea documentelor de identitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici