În ziua soluţionării propunerii de arestare a sa, Apostu urma să meargă în Germania

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, urma să plece în Germania, în 10 noiembrie, când a fost soluţionată propunerea de arestare preventivă a sa, astfel că exista riscul ca acesta "să nu se mai prezinte la cercetările penale în derulare", se arată în motivarea sentinţei Curţii de Apel Cluj.

321 afișări
Imaginea articolului În ziua soluţionării propunerii de arestare a sa, Apostu urma să meargă în Germania

În ziua soluţionării propunerii de arestare a sa, Apostu urma să meargă în Germania (Imagine: Mircea Rosa/Mediafax Foto)

"Cu ocazia audierii sale în faţa instanţei, inculpatul Sorin Apostu a declarat că, în cursul zilei de joi (10 noiembrie 2011), când s-a soluţionat propunerea de arestare preventivă, urma să se deplaseze în Germania pentru a beneficia de servicii medicale stomatologice, deci există riscul părăsirii ţării şi, implicit, şi riscul că inculpatul nu se va mai prezenta la cercetările penale în derulare", spun judecătorii clujeni în motivarea sentinţei.

Judecătorii mai spun că exista riscul ca Apostu să influenţeze părţile din dosar sau martorii.

Pe de altă parte, dispoziţiile articolului 145 din Codul de procedură penală sau dispoziţiile articolului 145, indice 1, Cod procedură penală, după caz, prevăd ca obligaţie facultativă ca inculpatul să nu se apropie de persoana vătămată, de membrii familiei acesteia, de persoana împreună cu care a comis fapta, de martori, experţi, ori alte persoane stabilite de organul judiciar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, deci de obicei cu persoanele implicate în derularea procesului penal.

"Ar fi chiar paradoxal ca inculpatului Apostu să i se interzică să ia legătura cu soţia sa în mod direct sau indirect, având în vedere că aceştia au domiciliul comun şi ar fi şi greu de verificat îndeplinirea unei asemenea obligaţii, pentru că s-ar încălca atât relaţiile de familie, cât şi dreptul de intimitate a persoanei. Ca atare, luarea faţă de inculpatul Sorin Apostu a măsurii obligării de a nu părăsi ţara sau localitatea este exclusă, nefiind îndeplinite condiţiile în acest sens. În concluzie, Curtea va constata că propunerea Parchetului este fondată pentru toate cele trei temeiuri de arestare, tocmai pentru a se asigura buna desfăşurare a procesului penal", mai spun magistraţii în motivarea sentinţei.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici