Încă două cazuri de gripă porcină, confirmate în România

Institutul Cantacuzino a confirmat, luni, alte două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal H1N1, fiind vorba de doi adolescenţi din Marea Britanie care au sosit, la Iaşi, în 23 iunie, informează, luni, Ministerul Sănătăţii (MS).

66 afișări
Imaginea articolului Încă două cazuri de gripă porcină, confirmate în România

Încă două cazuri de gripă porcină, confirmate în România (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cei doi fac parte dintr-un grup de 22 persoane (19 adolescenţi şi trei profesori) care participă, în fiecare an, la un proiect social într-un Centru de Plasament pentru copiii cu deficienţe psihice şi motorii.

Pacienţii sunt internaţi la Institutul de Boli Infecţioase din Iaşi, sub tratament antiretroviral. Evoluţia lor este favorabilă, potrivit MS.

Direcţia de Sănătate Publică şi Institutul de Sănătate Publică Iaşi au demarat ancheta epidemiologică pentru stabilirea şi monitorizarea contacţilor, inclusiv a copiilor din Centrul de Plasament.

Numărul cazurilor de gripă de tip AH1N1 confirmate în România a ajuns, luni, la 27.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici