Încă un deces suspect în partidul lui Putin. Politicianul a fost găsit mort în curte

Mister legat de moartea unui politician din partidul lui Putin, Vladimir Egorov.

1291 afișări
Imaginea articolului Încă un deces suspect în partidul lui Putin. Politicianul a fost găsit mort în curte

Vladimir Egorov, un politician din Rusia Unită - partidul preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost găsit mort în curtea lui din Tobolsk, Siberia. Pe cadavru „nu există semne externe de violenţă”, au declarat anchetatorii pentru Kommersant.

Presa rusă a precizat că poliţia nu a stabilit încă o cauzo morţii lui Egorov, în vârstă de 46 de ani, iar Duma oraşului Tobolsk a publicat un necrolog pe pagina sa de socializare în care spunea că Egorov a murit „în urma unui accident”.

Canalul neoficial de Telegram Baza – care are legături cu serviciile de securitate ruse – a declarat că trupul lui Egorov „a fost descoperit miercuri în curtea casei sale de pe strada Kedrovaia”.

Moartea lui Egorov extinde lista deceselor în circumstanţe neclare a unor personalităţi ruse importante, inclusiv a mai multor oameni de afaceri legaţi de cele două mari companii energetice din Rusia.

Lungul şir al morţilor 

Printre aceştia, Ravil Maganov, preşedintele Lukoil, a doua cea mai importantă companie rusă de petrol şi gaze, cel care anul trecut s-a pronunţat împotriva războiului dus de Rusia în Ucraina. Maganov a căzut de la fereastra unui spital din Moscova, potrivit agenţiei de presă Tass.

Apoi, magnatul rusesc al cârnaţilor, devenit deputat, Pavel Antov, un alt membru al partidului Rusia Unită, care în 2018 a ocupat primul loc pe lista Forbes a celor mai bogaţi 100 de funcţionari publici din ţară, a murit în India, după ce a căzut de la etajul trei al hotelului său.

Cu câteva luni în urmă, el îşi afirmase sprijinul pentru Putin, după ce a negase că a postat un mesaj împotriva războiului pe WhatsApp, explicându-l ca fiind o „neînţelegere nefericită şi eroare tehnică”.

În luna mai, ministrul adjunct al Ştiinţei şi Educaţiei din Rusia, Piotr Kucherenko, a murit după ce s-a îmbolnăvit în timp ce se afla într-un avion cu o delegaţie rusă care se întorcea dintr-o călătorie de afaceri în Cuba. Un jurnalist care a spus că a vorbit cu Kucherenko cu câteva luni în urmă a relatat că bărbatul se temea pentru siguranţa lui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici