Video Incendiu la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti

Incendiul izbucnit la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti a fost stins, cinci persoane fiind intoxicate uşor cu fum, iar două dintre acestea fiind duse la spital.

202 afișări

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Anca Onofrei, a declarat că incendiul, izbucnit în jurul orei 12.15, a fost stins după aproximativ zece minute, însă clădirea fusese cuprinsă de fum şi pompierii au înaintat foarte greu. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale cu apă şi spumă, o autoscară, un echipaj de descarcerare şi două ambulanţe SMURD.

Onofrei a spus că incidentul a fost semnalat printr-un apel la 112. De asemenea, mai multe persoane aflate la etajul patru al clădirii Facultăţii de Litere au sunat la 112, în timp ce pompierii acţionau pentru stingerea incendiului, pentru a anunţa că au rămas blocate într-o sală unde se afla secretariatul.

Serviciile de intervenţie au constituit echipaje de căutare-salvare, care au evacuat persoanele aflate în clădire.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti, cinci persoane au fost uşor intoxicate cu fum. Dintre acestea, trei au refuzat îngrijirile medicale, o tânără a leşinat din cauza intoxicării şi a fost transportată cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar un tânăr a fost dus la spital pentru că se tăiase pe mâini încercând să iasă din clădire printr-un geam spart.

După aproximativ o oră de intervenţii, pompierii au reuşit să intre la subsolul Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti, în sala de unde a pornit incendiul şi unde sunt păstrate acte de şcolaritate foarte vechi şi lucrări de diplomă. Ei au scos în stradă documentele care nu au fost complet distruse.

Sala respectivă este împărţită de Facultatea de Litere şi de cea de Limbi străine, a declarat rectorul Universităţii Bucureşti, Ioan Pânzaru, care s-a deplasat la locul incendiului.

El a mai spus că în zona respectivă se intră foarte rar, pentru că acolo nu au loc activităţi didactice. Pânzaru a precizat că geamurile de la sală nu erau sparte, astfel că exclude posibilitatea ca cineva să fi aruncat cu un obiect care să fi provocat incendiul.

În timpul intervenţiei pompierilor, poliţiştii au închis accesul maşinilor între strada Academiei şi Bulevardul Regina Elisabeta. Patru echipaje de jandarmi au asigurat perimetrul, interzicând civililor accesul în zonă. Aceştia au fost asistaţi de un echipaj al Poliţiei Comunitare Sector 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici