Video Incendiu puternic la o fabrică de pâine din Bistriţa (Video Mediafax)

O fabrică de pâine din Bistriţa a fost cuprinsă, marţi dimineaţă, de un incediu puternic care a distrus acoperişul unităţii şi o parte din utilaje, însă cei 13 angajaţi care se aflau la acea oră în incintă au reuşit să fugă, scăpând nevătămaţi.

112 afișări

Incediul a izbucnit în jurul orei 5.30, dar intervenţia pompierilor pentru stingerea focului a durat peste trei ore, fiind îngreunată de tabla cu care era acoperită clădirea.

Potrivit brutarilor care au lucrat în tura de noapte, focul a izbucnit cel mai probabil de la un cuptor de pâine care funcţiona pe gaz. În preajma acestuia erau materiale textile care ar fi putut duce la propagarea flăcărilor.

Speriaţi de fumul dens şi înecăcios, cei 13 angajaţi au fugit din clădire şi nu au mai apucat să pună mâna pe extinctoare. În alertă au intrat şi patronii unui supermarket aflat la mai puţin de 300 de metri de fabrica de pâine, dar şi cei ai unei fabrici de textile, situată în acelaşi imobil.

Oamenii au chemat pompierii, care au intervenit cu cinci echipaje pentru stingerea incediului. Zona a fost securizată, cu atât mai mult cu cât incediul risca să se extindă şi la clădirile din jur.

Potrivit şefului Detaşamentului de intervenţie Bistriţa, lt. Florin Răcilă, intervenţia pompierilor a fost îngreunată mult de acoperişul din tablă al clădirii sub care se afla un material izolant care a dus la formarea unui fum dens. Pompierii au fost obligaţi să spargă tabla în mai multe locuri pentru a ajunge cu apă în podul clădirii.

Între timp, patronii fabricii au încercat să salveze cât mai multe bunuri din incintă, în special documente şi mobilier din birouri.

Fabrica de pâine cuprinsă de flăcări se află în zona Gării Bistriţa, unde este şi Autogara. Fumul negru şi înecăcios a cuprins toată zona, astfel că nu s-a mai văzut nimic pe o rază de circa 500 de metri.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, la incendiul de la SC Valybia Com SRL, ISU a intervenit cu cinci autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială pentru salvare de la înălţimi şi 30 de cadre militare.

Incendiul s-a produs din cauza scurgerii de ulei care era folosit la cuptorul de coacere a pâinii.

Conform sursei citate, în urma incendiului au ars acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ opt sute de metri pătraţi, centrala cuptorului, linia tehnologică şi o parte din birouri. Totodată, au mai ars 500 de tone de făină, o tonă produse de panificaţie şi o parte din utilajele de pe linia tehnologică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici