Incendiu puternic la o pensiune din Moeciu plină cu turişti

O pensiune din localitatea braşoveană Moeciu de Sus, în care erau cazaţi aproximativ 20 de turişti, a fost cuprinsă de flăcări, miercuri dimineaţă, în urma incendiului neexistând victime, însă pagubele materiale sunt foarte mari.

3 afișări

Flăcările au cuprins succesiv ambele clădiri ale pensiunii, care era nou construită, iar proprietarul acesteia a reuşit într-un timp scurt să-i evacueze pe cei 20 de turişti ce erau cazaţi acolo.

Potrivit locotenentului adjunct Marian Pulbere, şeful Secţiei de Pompieri Militari Zărneşti, incendiul a izbucnit, în jurul orei 6.00, la acoperişul uneia dintre clădiri, extinzându-se rapid la etajul întâi al acesteia, iar ulterior la celălalt imobil.

Pompierii au reuşit să lichideze incendiul după aproximativ trei ore.

"Am intervenit cu trei autospeciale ale noastre şi cu una a formaţiunii de pompieri voluntari din zonă. Flăcările erau mari, de peste cinci metri, iar primii turişti care au văzut focul spun că lemnul trosnea, iar fumul era dens şi înecăcios. Am reuşit să stingem flăcările dupa aproape trei ore, iar acum încercăm să găsim cauza incendiului, care poate fi un scurtcircuit electric. Vom supraveghea zona până la înlăturarea oricărui focar de incendiu", a declarat lt. Marian Pulbere, şeful Serviciului de pompieri militari Zărneşti.

La o primă evaluare, pagubele sunt de câteva de sute de mii de lei. Pensiunea, construită recent, nu are asigurare şi găzduia pentru prima dată turişti.

În prezent, în pensiunile din Bran, Moeciu şi Rucăr sunt câteva sute de turişti, care miercuri vor pleca spre case dupa un sejur de patru-cinci zile. Drumurile în zonă sunt practicabile, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici