Incendiu puternic la un depozit angro din Gheorgheni

Un incendiu puternic s-a produs, în noaptea de duminică spre luni, la un depozit angro din Gheorgheni, focul distrugând sau deteriorând produse electrocasnice şi alimentare de pe o suprafaţă de peste 600 de metri pătraţi.

234 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la un depozit angro din Gheorgheni

Incendiu puternic la un depozit angro din Gheorgheni (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02.00, pompierii au fost anunţaţi despre izbucnirea unui incendiu la un depozit angro din Gheorgheni, la intervenţie mergând două echipaje de la detaşamentul de pompieri din localitate, cu două autospeciale.

Potrivit purtătorului de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, la sosirea pompierilor hala de depozitare, cu o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, era inundată de fum, intervenţia fiind îngreunată, totodată, de temperaturile ridicate degajate şi de cantitatea mare de produse depozitate. Protejaţi cu măşti cu oxigen, pompierii au acţionat în paralel pentru localizarea şi stingerea incendiului şi pentru evacuarea bunurilor depozitate în hala cuprinsă de flăcări.

"A fost o intervenţie dificilă din cauza fumului dens, a temperaturilor foarte ridicate şi a cantităţii mari de marfă aşezată pe rafturi metalice înalte de 2,20 metri", a precizat Alina Ciobotariu.

Echipajelor aflate la locul incendiului li s-a alăturat şi Garda de Intervenţie a ISU Harghita, flăcările fiind lichidate după apoximativ două ore şi jumătate.

Reprezentantul ISU a mai spus că în incendiu au ars complet calculatoare, produse electrocasnice, jucării, lumânări, produse alimentare şi băuturi alcoolice de pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, fumul şi căldura deteriorând, de asemenea, marfa stocată pe alţi 500 de metri pătraţi.

Până în prezent, pompierii nu au putut stabili cauza incendiului, pagubele fiind şi ele în curs de evaluare. Patronul depozitului angro din Gheorgheni va putea recupera o parte din pagubele provocate incendiu întrucât avea asigurare atât pentru clădire, cât şi pentru marfa depozitată în interiorul acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici