Incendiu puternic la un hotel aflat în construcţie în municipiul Constanţa

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, la un hotel aflat în construcţie în municipiul Constanţa şi situat în apropierea unui liceu, fără a exista victime, iar pompierii care au intervenit timp de două ore pentru stingerea focului au găsit la ultimul etaj al clădirii patru butelii explodate.

35 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la un hotel aflat în construcţie în municipiul Constanţa

Incendiu puternic la un hotel aflat în construcţie în municipiul Constanţa (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa, Paula Anghel, flăcările au izbucnit în jurul orei 10.30, la ultimul nivel al unui hotel cu patru etaje aflat în construcţie, din cauza neglijenţei muncitorilor care lucrau la acoperiş cu flacără deschisă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Primele indicii arată că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei unor muncitori care lipeau bucăţi de carton cu foc, în apropierea unor suluri de vată minerală. Se pare că acestea s-au aprins şi, pentru că nu aveau mijloace de intervenţei, muncitorii au fugit", a declarat Paula Anghel.

La locul incendiul au mers patru autospeciale ale ISU "Dobrogea", ulterior la faţa locului fiind trimise alte două autospeciale, deoarece exista pericolul ca flăcările să se extindă şi la clădirile din jur.

"Intervenţia a fost oarecum îngreunată din cauza faptului că în zonă existau doar doi hidranţi, în curtea liceului din apropiere, dar numai unul funcţiona, astfel că autospecialele de intervenţie trebuiau să se deplaseze la o benzinărie din apropiere pentru alimentare", a precizat reprezentantul ISU "Dobrogea".

Focul a fost stins după aproape două ore de intervenţie, după ce s-a acţionat atât din exteriorul clădirii, cât şi din interior, pompierii descoperind la ultimul etaj al imobilului patru butelii explodate, iar o alta la subsol.

"Bine că atunci când buteliile au explodat nu era nimeni prin preajmă, pentru că pe noi nu ne-a avertizat nimeni de existenţa lor", a mai afirmat Paula Anghel.

Sursa citată a declarat că o comisie de anchetă urmează să stabilească acum cauzele exacte ale declanşării incendiului, în timp ce pagubele produse vor fi estimate de firma care deţine clădirea. Cât timp a durat acţiunea pompierilor, traficul rutier pe bulevardul Mamaia, în zona incendiului, a fost blocat, fiind deviat de poliţişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici