Incendiul de la fabrica de mobilă din Tăşnad a fost lichidat aproape în totalitate

Zeci de pompieri s-au luptat aproximativ şapte ore cu flăcările care au cuprins fabrica de mobilă din oraşul Tăşnad, judeţul Satu Mare, aceştia reuşind, joi noapte, să lichideze incendiul aproape în totalitate.

287 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la fabrica de mobilă din Tăşnad a fost lichidat aproape în totalitate

Incendiul de la fabrica de mobilă din Tăşnad a fost lichidat aproape în totalitate (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Adjunctul şefului ISU Someş Satu Mare, colonelul Dan Gheorghe, a declarat, joi noapte, corespondentului MEDIAFAX că 45 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare şi şapte pompieri voluntari au intervenit cu şapte autospeciale, pe parcursul a circa şapte ore, pentru a lichida puternicul incendiu care a cuprins, în cursul după-amiezii, în jurul orei 16.00, fabrica de mobilă din oraşul Tăşnad.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 23.00, incendiul era lichidat în proporţie de 98 la sută, cea mai mare parte din echipajele de intervenţie fiind retrase.

"Am retras din echipaje deoarece în mare parte incendiul a fost stins. Mai sunt focuri izolate mici şi am lăsat trei echipaje, care vor rămâne aici peste noapte, să lichideze flăcările care mai apar. Nu plecăm de aici până mai iese fum", a precizat colonelul Dan Gheorghe.

Acesta a precizat că, din discuţiile ce le-a avut cu reprezentanţii societăţii, a reieşit că incendiul a fost provocat de coşul de fum al unei centrale termice, mai precis de la o scânteie care ar fi scăpat pe coşul de fum şi ar fi ajuns pe acoperişul din bitum al unei hale.

O comisie specială a ISU va stabili, vineri, împreună cu conducerea societăţii, valoarea pagubelor.

Colonelul Dan Gheorghe a precizat că, deşi incendiul a fost foarte puternic, au fost salvate unele piese de mobilier. Acesta a adăugat că intervenţia a fost îngreunată deoarece vântul bătea uşor, iar hidranţii din incinta societăţii nu erau funcţionali.

Potrivit sursei citate, pompierii şi-au umplut cisternele cu apă la o staţie de carburanţi aflată la o distanţă de aproximativ 300 de metri.

Incendiul de la fabrica de mobilă din Tăşnad, judeţul Satu Mare, a izbucnit joi după-amiază şi a fost urmat de mai multe explozii cauzate de vopselurile, lacurile şi carburanţii depozitaţi într-o hală. Flăcările au cuprins toate halele societăţii, care se întinde pe o suprafaţă de şase hectare.

Pompierii au fost informaţi despre izbucnirea incendiului la ora 15.55 şi au fost trimise la faţa locului şapte autospeciale, două din Tăşnad, trei din Carei şi două din Satu Mare.

Potrivit colonelului Dan Gheorghe, în momentul producerii incendiului în fabrică se aflau aproximativ 60 de persoane, care au fugit la timp din incintă, astfel că nu s-au înregistrat victime.

Potrivit lui Dan Gheorghe, incendiul era foarte puternic, iar pompierii estimaseră că intervenţia pentru stingerea focului va dura toată noaptea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici