INCENDIUL din clubul Colectiv: Golden Ideas, firma care a livrat artificiile. Patroana va fi audiată de procurori

Daniela Ioana Niţă, patroana firmei Golden Ideas Fireworks Artists, va fi audiată de procurorii Parchetului instanţei supreme, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare, precizând că firma este cea care a livrat artificiile folosite în clubul Colectiv în seara tragediei.

6570 afișări
Imaginea articolului INCENDIUL din clubul Colectiv: Golden Ideas, firma care a livrat artificiile. Patroana va fi audiată de procurori

INCENDIUL din clubul Colectiv: Golden Ideas, firma care a livrat artificiile. Patroana va fi audiată de procurori (Imagine: Captura video)

Potrivit unor surse judiciare, firma Golden Ideas Fireworks Artists este cea care ar fi furnizat artificiile ce au provocat incendiul din clubul Colectiv, soldat cu 31 de morţi şi peste 180 de răniţi.

Sursele citate spun că Daniela Ioana Niţă, patroana firmei Golden Ideas Fireworks Artists, urmează să fie audiată de către procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care au preluat dosarul penal privind incendiul din Colectiv, în care luni seară au fost reţinuţi pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă doi dintre patronii clubului, Alin Anastasescu şi Paul Gancea.

Potrivit unor informaţii ale anchetatorilor, Golden Ideas Fireworks Artists din Bucureşti este firma care a asigurat artificiile pentru spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, Daniela Ioana Niţă, în vârstă de 38 de ani, este acţionarul majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists, cu 80% din acţiuni, în timp ce Cristian Mihai Niţă, în vârstă de 31 de ani, are 20% din acţiuni.

O reprezentantă a firmei, care a răspuns, luni, la numărul de telefon indicat pe site-ul firmei, a refuzat să infirme sau să confirme informaţia privind livrarea de artificii trupei Goodbye to Gravity, care a concertat, vineri seară, în clubul Colectiv.

Femeia s-a scuzat că nu poate vorbi şi a indicat autorităţile pentru a furniza astfel de date.

Golden Ideas Fireworks Artists, cu sediul pe Drumul Sării nr 57, în sectorul 6, a fost înfiinţată în anul 2005. Afacerile firmei s-au plasat anul trecut la 1,38 milioane lei, iar profitul net a fost de circa 19.000 lei, societatea raportând cinci angajaţi în 2014.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul firmei, aceasta furnizează servicii pirotehnice care includ focuri de artificii, programe pirotehnice de sol, înscrisuri pirotehnice şi efecte de scenă de toate tipurile.

Firma are în portofoliu clienţi mari din domenii precum sectorul bancar, retail, farma, mass-media şi comunicare, sport sau auto, se arată pe site-ul societăţii.

Luni, la Parchetul instanţei supreme, au fost audiaţi cei trei patroni ai clubului Colectiv, Costin Mincu, Alin Anastasescu şi Paul Gancea, în calitate de suspecţi, aceştia fiind acuzaţi pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în cazul incendiului din club, până la ora actuală fiind reţinuţi Anastasescu şi Gancea.

Tot luni, la sediul Poliţiei Capitalei au dat declaraţii, în calitate de martori, mai multe persoane care au fost în clubul Colectiv vineri seară, când a izbucnit incendiul.

Anchetatorii au mers, luni, în toate spitalele în care sunt internate persoanele rănite în incendiu, pentru a vedea care dintre acestea pot povesti ce s-a întâmplat vineri seară, în Clubul Colectiv.

Întrebat de jurnalişti, sâmbătă, dacă au fost identificate locurile unde au fost puse artificiile de la care a pornit incendiul din clubul Colectiv, directorul INSEMEX Petroşani, George Găman, a răspuns afirmativ, spunând că acestea erau pe marginea scenei.

Directorul INSEMEX Petroşani, insituţie care investighează, alături de reprezentanţii altor instituţii, cauzele care au dus la izbucnirea incendiului de la Club Colectiv, din Bucureşti., a mai precizat că buretele de antifonare care a luat foc era pus şi pe tavan, nu doar pe stâlpii de lângă scenă.

Într-un mesaj postat pe blogul personal şi intitulat: "Cum m-a ocolit moartea pe 30 octombrie", Alex Teodorescu, care s-a aflat în club în seara incendiului, preciza că nu a fost un spectacol pirotehnic şi că "nu a tras nimeni cu tunul, ci au fost doar patru artificii de tort, două puse în faţa scenei şi două pe doi stâlpi de susţinere ai sălii.

În incendiul din Clubul Colectiv au murit 31 de persoane, iar alte aproximativ 130 sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici