Încep lucrările la terminalul cargo al Aeroportului din Oradea. Trafic aerian suspendat 2 săptămâni

  • Lucrările la terminalul cargo al Aeroportului din Oradea vor începe în luna aprilie.
  • Pentru realizarea lucrărilor, timp de două săptămâni, traficul aerian va fi suspendat.
251 afișări
Imaginea articolului Încep lucrările la terminalul cargo al Aeroportului din Oradea. Trafic aerian suspendat 2 săptămâni

Încep lucrările la terminalul cargo al Aeroportului din Oradea. Trafic aerian suspendat 2 săptămâni

Potrivit unui comunicat al Aeroportului Oradea, lucrările vor începe în luna aprilie, iar în perioada 2-15 mai se va realiza racordul dintre pista aeroportului şi noua cale de rulare destinată accesului aeronavelor la platforma terminalului, parte a proiectului CTPark Oradea Cargo Terminal. În vederea acestor lucrări, în această perioadă, timp de două săptămâni, traficul aerian de pe Aeroportul Oradea va fi suspendat.

În această perioadă, pasagerii care au biletele de călătorie achiziţionate vor primi din partea operatorilor aerieni opţiuni de rerutare.

Noul terminal cargo va avea o capacitate de procesare simultană a patru aeronave de categorie C, din familia Airbus A320 sau Boeing 737, având însă şi posibilitatea de a deservi aeronave de
categorie superioară.

Desfăşurat pe un teren cu o suprafaţă de 14,4 hectare, proiectul va avea o suprafaţă totală de 67.776 mp, fiind compus din trei clădiri independente şi infrastructură aeroportuară în suprafaţă de 22.100 mp, care include calea de rulare, platforma de acces, rulare şi parcare a aeronavelor.

„Asistăm la un moment important pentru dezvoltarea oraşului Oradea, atât din punct de vedere economic, cât şi al infrastructurii care se dezvoltă şi care va transforma Oradea într-un hub logistic. Proiectul terminalului cargo reprezintă o investiţie majoră şi ne bucurăm să facem primii paşi pentru începerea lucrărilor de construcţie”, a declarat Răzvan Horga, directorul Aeroportului Oradea.

În această perioadă, Aeroportul Oradea are în lucru două proiect majore de dezvoltare, finanţate de Uniunea Europeană.

În prezent, este în desfăşurare proiectul „Creşterea gradului de siguranţă şi securitate la Aeroportul Oradea”, în valoare de 72 de milioane de lei, care presupune construirea unui gard perimetral cu sisteme de supraveghere tip gard inteligent, amenajarea unui post de control acces pentru verificarea persoanelor, vehiculelor şi mijloacelor aeroportuare, construirea unui drum perimetral în incinta aeroportului care să asigure siguranţa şi securitatea traficului aerian şi alte măsuri de creştere a siguranţei şi securităţii pe aeroport.

De asemenea, este în curs de semnare un al doilea proiect, „Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea”, în valoare de aproape 133 de milioane de lei, având ca obiective extinderea pistei de decolare/ aterizare, extinderea platformei de debarcare/îmbarcare şi achiziţia de echipamente necesare pentru desfăşurarea activităţilor de întreţinere şi mentenanţă.

Cele două proiecte vor fi finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 –2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici