Începe curăţenia în Cişmigiu. Primarul Nicuşor Dan anunţă că serviciul ar putea fi externalizat

  • Luni dimineaţa, zeci de angajaţi ai Primăriei Bucureşti au mers în parcul Cişmigiu pentru a face curăţenie.
  • La faţa locului se află şi primarul general Nicuşor Dan care a anunţat că serviciul curăţenie în parcuri ar putea fi concesionat unor firme.
403 afișări
Imaginea articolului Începe curăţenia în Cişmigiu. Primarul Nicuşor Dan anunţă că serviciul ar putea fi externalizat

Începe curăţenia în Cişmigiu. Primarul Nicuşor Dan anunţă că serviciul ar putea fi externalizat

Luni dimineaţă, a început curăţenia în Parcul Cişmigiu. Echipele primăriei însoţite de primarul Nicuşor Dan, care este şi directorul interimar al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement, se află în parcul bucureştean.

Înainte de startul operaţiunii, primarul a explicat de ce s-a ajuns în situaţia în care parcurile sunt degradate şi murdare.

„Nu este un an, sunt 10 luni (n.r. de când este primar), m-am implicat şi am crezut că problema va fi rezolvată... Au avut un plan de acţiuni cu bani, cu suprafeţe. Am făcut şi o rectificare şi am dat mai mulţi bani la parcuri... Este o vină comuna a direcţiei ALPAB şi a companiei de parcuri care nu a făcut lucrurile aşa cum trebuia”, a explicat primarul oraşului Bucureşti.

Nicuşor Dan a anunţat că serviciul curăţenie în parcuri ar putea fi externalizat.

„Externalizare înseamnă să facem o achiziţie publică... Dacă vom lua această decizie înseamnă ca o firma să facă curat pe alei, pe iarbă, să golească coşurile de gunoi”, a precizat Nicuşor Dan.

Săptămâna trecută, Nicuşor Dan a anunţat că a preluat cu statut interimar conducerea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB). Primarul a spus că directorul demis nu a putut să rezolve problemele care pornesc „din decizia fostei administraţii de a muta activitatea pe companii”.

Nicuşor Dan a mai dezvăluit că va convoca o şedintă a Consiliului General. Aceasta va avea loc la 1 septembrie, iar consilierii vor discuta despre desfiinţarea companiei de parcuri, desfiinţarea companiei de arbori şi despre ridicarea exclusivităţii companiei de parcuri.

CITEŞTE ŞI: Demers pentru salvarea Parcului Cişmigiu. Asociaţia Peisagiştilor propune Primăriei Municipiului Bucureşti o colaborare

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici