Începe şcoala, 10 septembrie. Soluţie NEOBIŞNUITĂ, găsită de autorităţile de la o şcoală de renume pentru a face faţă supraaglomerării

Aproximativ 150 de elevi de la o şcoală din Timişoara vor învăţa în containere cumpărate de primărie, care au fost montate în curtea instituţiei. Unitatea de învăţământ este supraaglomerată, astfel că sute de copii merg la cursuri după-amiază, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3780 afișări
Imaginea articolului Începe şcoala, 10 septembrie. Soluţie NEOBIŞNUITĂ, găsită de autorităţile de la o şcoală de renume pentru a face faţă supraaglomerării

Începe şcoala, 10 septembrie. Soluţie NEOBIŞNUITĂ, găsită de autorităţile de la o şcoală de renume pentru a face faţă supraaglomerării

Directorul Şcolii Generale Nr. 30 din Timişoara, Mihaela Şora, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că aproximtiv 150 de elevi vor învăţa, începând cu data de 10 septembrie, în şase containere. Acestea au fost instalate în curtea instituţiei, fiind cumpărate de către Primăria Timişoara cu aproximativ 100.000 de euro.

“Avem şase containere, care sunt dotate cu tot ce este nevoie pentru desfăşurarea orelor. Sunt ca nişte căsuţe, intri din hol în clase, au toalete, iar din 10 septembrie vor fi toate funcţionale. Acum le dotăm cu mobilier, s-au făcut racordurile, urmează să fie legat şi curentul. Vor învăţa în aceste containere în jur de 150 de copii, patru clase I şi două clase de a II-a, elevii vor veni la cursuri de dimineaţă. Din păcate, nu am rezolvat problema orelor de după-amiază în totalitate. În doi ani, aproape ni s-au dublat numărul claselor, de la 28 de clase primare am ajuns la 47. În prezent, avem 15 clase care fac ore după-amiaza”, a afirmat Mihaela Şora.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că Şcoala Generală Nr. 30 este una dintre cele mai căutate unităţi de învăţământ din oraş. Municipalitatea are şi un proiect de extindere cu două corpuri a şcolii, iar în acest moment se caută o sursă de finanţare.

“Avem la Şcoala Generală Nr. 30, pentru prima dată în Timişoara, săli de clasă modulare, aşa numitele containere. Sunt excepţionale, s-au făcut lucrările de racord la reţelele de utilităţi, totul este pregătit şi ele vor fi date în uz. Aceasta este o soluţie la cursurile de după-amiază, dar este o soluţie care poate rezolva problemele pe termen scurt. Dacă tot creşte numărul de clase în aceste şcoli căutate, nu ai cum să rezolvi problema. Încă ne descurcăm destul de bine. În general, dacă numărul de elevi va fi în continuă creştere la cele câteva şcoli, maxim şapte sunt super căutate în Timişoara, la acestea va fi mereu o problemă, trebuie găsită o soluţie de limitare la capacitatea de şcolarizare. Nicio şcoală din lume nu poate primi elevi fără limită. Facem tot ce putem pentru a asigura program doar de dimineaţă, este cumplit programul de după-amiază”, a afirmat Nicolae Robu.

Şcoala Generală Nr. 30 este una dintre cele mai aglomerate unităţi de învăţământ din Timişoara. Clădirea a fost construită pentru cel mult 900 de elevi, dar în doi ani, în această şcoală vor ajunge să înveţe 2.400 de copii. În aceste condiţii, sute de elevi merg la cursuri după-amiază, din cauza lipsei de spaţiu.

Primăria Timişoara intenţionează să cumpere încă 30 de containere pentru alte trei şcoli aglomerate din oraş, în care elevii merg la cursuri după-amiaza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici