Incident la un ABATOR în urma căruia un bărbat se zbate între viaţă şi moarte. Autorităţile au avut acces în hală după aproape patru ore

Procurorii braşoveni şi ITM fac cercetări în cazul incidentului produs în hala unui abator din Braşov, în urma căruia un bărbat se zbate între viaţă şi moarte. Cercetările vizează şi discordanţa dintre momentul producerii deflagraţiei, ora 4.30, şi ora la care autorităţile au avut acces - 8.00.

4592 afișări
Imaginea articolului Incident la un ABATOR în urma căruia un bărbat se zbate între viaţă şi moarte. Autorităţile au avut acces în hală după aproape patru ore

Incident la un ABATOR în urma căruia un bărbat se zbate între viaţă şi moarte. Autorităţile au avut acces în hală după aproape patru ore

Procurorii braşoveni, împreună cu anchetatorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă fac cercetări în cazul presupusului accident de muncă, care s-a produs, vineri, în hala unui abator din Braşov.

Un bărbat în vârstă de 51 de ani se află în stare gravă la spital, cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, după ce o instalaţie de răcire a unul compresor s-a defectat şi a început să disperseze amoniac, producând o explozie.

Primele indicii ale anchetatorilor sunt acelea că au de-a face cu un accident de muncă.

Cercetările vizează şi discordanţa dintre momentul producerii deflagraţiei, ora 4.30 dimineaţa şi întârzierea cu care autorităţile au avut acces în hală, undeva în jur de ora 8.00.

”Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. Ancheta vizează nerespectarea şi neluarea măsurilor de sănătatea şi securitate în muncă, dar şi vătămarea corporală din culpă. Mai mult, sunt luate în vedere şi aspectele privind intervenţia autorităţilor, neconcordanţa dintre ora producerii evenimentului şi ora la care s-a intervenit efectiv“, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX,
prim-procurorul Florin Postolache, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Florin Postolache a spus că în cursul anchetei se poate schimba încadrarea juridică a faptei în cazul în care victima, care se zbate între viaţă şi moarte la spital, nu va supravieţui. El a adăugat că poliţistul care a ajuns primul la faţa locului, la o jumătate de oră de la producerea incidenului, nu ar fi fost informat corect despre gravitatea situaţiei. Mai mult, toate apelurile 112 care au fost efectuate pentru anunţarea cazului, fac obiectul anchetei în curs.

În paralel, şi inspectorii ITM Braşov derulează o anchetă în acest caz.

”Dupa primele constatări se pare ca ne îndreptăm spre un accident de munca. E concluzia pe care o s-o tragem la finalul cercetarii. Deocamdată, analizăm documente,declaraţii de martor luate în ziua producerii incidentului, precum şi alte aspecte care vizează sănătatea şi securitatea în muncă. Este posibil să urmeze chiar şi o expertiză a instalaţiei care a dus la producerea evenimentului şi vom vedea, în funcţie de toate aceste analize care sunt măsurile pe care trebuie să le luăm“, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ispectorul şef ITM Braşov, Adrian Reit.

Incidentul s-a produs vineri dimineată, în jur de ora 4.30 în hala unui abator din Braşov. Organele de anchetă, poliţiştii, inspectorii ITM, dar şi cele de salavare au avut acces la locul accidentului mult mai târziu, în jurul orei 8.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici