Indemnizaţia de stat pentru creşterea copilului va fi redusă cu 25%, de la 1 iunie

Cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului va fi redus, de la 1 iunie, cu 25%, diminuare aplicată la cuantumul rezultat din echivalentul a 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni., a declarat agenţiei MEDIAFAX consilierul premierului pe probleme economice, Andreea Vass-Paul.

103 afișări
Imaginea articolului Indemnizaţia de stat pentru creşterea copilului va fi redusă cu 25%, de la 1 iunie

Indemnizaţia de stat pentru creşterea copilului va fi redusă cu 25%, de la 1 iunie (Imagine: Mediafax Foto)

"Varianta agreată pentru noua indemnizaţie pentru creşterea copiilor în România este păstrarea perioadei de acordare a indemnizaţiei la doi ani şi a procentului de 85% din nivelul salariului obţinut în ultimele 12 luni lucrătoare şi diminuarea temporară cu 25% a cuantumului astfel rezultat. Vor fi menţinute limitele minimale şi maximale fixe de 600 lei, respectiv 4.000 lei. Astfel, discutăm despre păstrarea de facto a abordării procentuale la un nivel de 64% din salariu, dar nu mai puţin de 600 lei şi nu mai mult de 4.000 lei, începând cu 1 iunie 2010", a spus consilierul premierului.

Vass a precizat că diminuarea va fi menţinută până când statul va regla datoriile "la un nivel acceptabil".

"Un pachet final de măsuri de austeritate va exista după discuţiile de luni din Consiliul Economic şi Social. Până atunci, aceasta este varianta agreată la Ministerul Muncii", a adăugat consilierul primului-ministru.

În analizele efectuate în ultimele zile, Ministerul Muncii a luat în calcul fie impunerea unei sume fixe pentru indemnizaţia de creştere a copilului, fie acordarea unui procent mai mic de 85%, cât este în prezent.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat însă, joi, într-o conferinţă de presă, că speră ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie "minim afectată".

Potrivit datelor înregistrate de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, în luna martie, la nivelul întregii ţări erau 193.004 de persoane care beneficiau de indemnizaţia pentru creşterea copilului, plăţile efectuate totalizând 189.883.868 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici