Infecţii intraspitaliceşti la Institutul Nasta: Direcţia de Sănătate Publică a oprit activitatea din sălile de operaţii şi de la Terapia Intensivă

Direcţia de Sănătate Publică a decis, marţi, oprirea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală deoarece rezultatele analizelor privind infecţiile intraspitaliceşti nu au fost conforme.

721 afișări
Imaginea articolului Infecţii intraspitaliceşti la Institutul Nasta: Direcţia de Sănătate Publică a oprit activitatea din sălile de operaţii şi de la Terapia Intensivă

Direcţia de Sănătate Publică a oprit activitatea la blocul operator şi Secţia ATI din Institutul Nasta din cauza infecţiilor

„Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) că, în această după amiază, inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”. Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca şi cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului.

„Reluarea activităţii va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme”, mai spune Ministerul Sănătăţii.

Ancheta DSP Bucureşti în Institutul Naţional de Pneumftiziologie “Marius Nasta” a fost demarată în seara de 9 februarie, anunţă Ministerul Sănătăţii, precizând că managerul Institutului a anunţat reprezentanţii DSP despre identificarea unor cazuri de pacienţi cu infecţii nososcomiale în secţia de Terapie Intensivă a unităţii sanitare.

Doi pacienţi au murit, săptămâna trecută, la Institutul Marius Nasta din Bucureşti, spune managerul instituţiei Beatrice Mahler, precizând că persoanele sufereau de alte afecţiuni şi aveau şi infecţii nosocomiale. Internările în Secţia de Terapie Intensivă sunt limitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici