Infotrafic: ploaia şi ninsoarea îngreunează circulaţia maşinilor pe mai multe şosele din ţară

Autorităţile avertizează că miercuri dimineaţă ploaia şi ninsoarea îngreunează circulaţia pe mai multe şosele din România.

1434 afișări
Imaginea articolului Infotrafic: ploaia şi ninsoarea îngreunează circulaţia maşinilor pe mai multe şosele din ţară

Infotrafic: ploaia şi ninsoarea îngreunează circulaţia maşinilor pe mai multe şosele din ţară

Centrul Infotrafic anunţă că miercuri dimineaţă nu sunt înregistrate evenimente rutiere sau condiţii meteorologice nefavorabile care să impună restricţii de circulaţie pe autostrăzi sau pe drumurile naţionale. Singura porţiune închisă este pe DN1, în apropierea oraşului Braşov, unde a avut loc un accident rutier. Acesta s-a produs la kilometrul 159, în localitatea Timişu de Jos.

Pe arterele rutiere principale, respectiv Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa şi A3 Bucureşti-Ploieşti circulaţia se desfăşoară „în condiţii de ploaie, carosabilul fiind umed, nealunecos, temperaturile în general fiind pozitive.”

Ploaie este şi în celelalte regiuni ale ţării vizate de atenţionările Cod Galben şi Cod Portocaliu de precipitaţii. Pe drumurile înalte de munte ale judeţelor Dâmboviţa, Gorj, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea ninge, iar autorităţile au acţionat atât cu utilaje de deszăpezire, cât şi cu material antiderapant.

Toate porturile de la Marea Neagră sunt închise, atât pentru transportul maritim, cât şi pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

Ca să nu aibă probleme, şoferii sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi drum, luând în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed, să sporească atenţia la volan, să folosească sistemele de iluminare şi dezaburire şi să evite efectuarea manevrelor periculoase, mărind distanţa de siguranţă între vehicule.

Pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, avertizează autorităţile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici