„Infracţiune” ruptă din filme: Poştaş reţinut, după ce nu a livrat corespondenţa de o săptămână/ Unde „ascundea” miile de plicuri

Un poştaş din Sebeş, judeţul Alba, a fost reţinut joi, în urma unei percheziţii, fiind bănuit că nu a livrat, timp de o săptămână, corespondenţa mai multor persoane din oraş. Luna trecută, mii de plicuri, între care şi citaţii de la instanţe, au fost găsite în subsolul Oficiului Poştal din Sebeş.

2824 afișări
Imaginea articolului „Infracţiune” ruptă din filme: Poştaş reţinut, după ce nu a livrat corespondenţa de o săptămână/ Unde „ascundea” miile de plicuri

Poştaş din Alba reţinut după ce nu a livrat corespondenţa de o săptămână

Poliţiştii din Alba, coordonaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeş, au făcut o percheziţie acasă la un angajat al Poştei, unde au găsit şi ridicat înscrisuri care dovedesc că acesta ar fi primit corespondenţa nelivrată la data de 11 iulie 2019.

Reprezentanţii IPJ Alba spun că bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri va fi prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş pentru dispunerea măsurilor legale.

Cazul vine după ce, la sfârşitul lunii iunie, peste 10.000 de plicuri care nu au ajuns la destinatari, între care şi citaţii de la instanţe, au fost găsite în subsolul Oficiului Poştal din Sebeş şi acasă la foşti şi actuali angajaţi, în urma unor percheziţii. Atunci, opt persoane bănuite că nu şi-au îndeplinit obligaţiile de serviciu şi nu ar fi livrat corespondenţa destinatarilor au fost reţinute.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2018 - iunie 2019, poştaşii nu ar fi înmânat destinatarilor corespondenţa expediată de către instanţele de judecată din municipiul Alba Iulia şi ar fi semnat, în fals, în numele destinatarilor, dovezi şi borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instanţelor de judecată.

În replică, Poşta Română anunţa că fiecare angajat este direct răspunzător pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea, iar dacă suspiciunile se vor adeveri, se vor lua măsuri drastice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici