Înscrierea la grădiniţă sau la clasa pregătitoare se va face online. Calendarul este anunţat luni

  • Înscrierile la clasa pregătitoare şi la grădiniţă vor fi realizate online anul acesta, a anunţat duminică seara ministrul Educaţiei Monica Anisie.
  • Reguli schimbate şi la evaluarea pentru clasa pregătitoare. Aceasta va fi înlocuită cu o declaraţie pe proprie răspundere a părinţilor sau tutorilor legali şi o fişă completată de grădiniţa pe care a frecventat-o elevul.
  • Calendarul înscrierilor la grădiniţă şi clasa pregătitoare urmează să fie anunţat astăzi de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
2222 afișări
Imaginea articolului Înscrierea la grădiniţă sau la clasa pregătitoare se va face online. Calendarul este anunţat luni

Înscrierea la grădiniţă sau la clasa pregătitoare se va face online. Calendarul este anunţat luni

Înscrierile la clasa pregătitoare şi la grădiniţă vor fi realizate online anul acesta. Evaluarea pentru clasa pregătitoare va fi sistată şi va fi înlocuită cu o declaraţie pe proprie răspundere a părinţilor, iar grădiniţa pe care au frecventat-o copiii va trimite fişa de evaluare psihosomatică, a explicat, duminică seara, la Digi24, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Calendarul înscrierilor online pentru grădiniţe şi clasa pregătitoare va fi anunţat luni de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

„Tot ce pot să vă spun este că Ministerul Educaţiei, mâine (luni - n.r.), va publica pentru grădiniţe calendarul de reînscriere sau înscriere, iar pentru clasa pregătitoare noul calendar, în aşa fel încât să dăm posibilitatea părinţilor să realizeze înscrierea fie la clasa pregătitoare, fie la grădiniţă”, a declarat duminică seara, la Digi24, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

„Noutatea este că atât la grădiniţă, cât şi la clasa pregătitoare, înscrierea se va face online, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul şi am anunţat deja că evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe proprie răspundere a părinţilor sau tutorilor legali şi o fişă completată de grădiniţa pe care a frecventat-o elevul”, a mai spus Monica Anisie.

„Mâine (luni - n.r.) vom avea la ora 9:00 o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari generali şi vom stabili toate procedurile, în aşa fel încât să venim în întâmpinarea părinţilor, în sprijinul acestora, pentru a transmite cât mai uşor aceste fişe de înscriere sau reînscriere la grădiniţe”, a completat ministrul Educaţiei.

În ceea ce priveşte redeschiderea creşelor şi grădiniţelor, atunci când medicii vor spune că nu mai e niciun pericol, atunci le-am putea redeschide, a mai afirmat ministrul. O decizie finală la acest moment nu există, a precizat Anisie. De altfel,  creşele se află doar în coordonarea metodologică a Ministerului Educaţiei, a adăugat Monica Anisie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici