Înscrieri fără diplomă de bacalaureat la o universitate privată din Iaşi

Criza de candidaţi la facultate creată de situaţia dezastruoasă de la bacalaureat determină unele universităţi să coboare criteriile de admitere dincolo de cadrul legal, astfel că la Universitatea "Apollonia" Iaşi se pot înscrie şi tinerii care au obţinut diploma de bacalaureat.

2444 afișări
Imaginea articolului Înscrieri fără diplomă de bacalaureat la o universitate privată din Iaşi

Înscrieri fără diplomă de bacalaureat la o universitate privată din Iaşi (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit Gândul, tinerii se pot înscrie la Universitatea "Apollonia" din Iaşi fără diplomă de bacalaureat, cu condiţia ca acest document să fie prezentat universităţii până la finele celui de-al doilea an de studiu

Surse din cadrul MECTS au precizat pentru "Gândul" că un corp de experţi ai Direcţiei Învăţământului Superior va fi trimis, luni, la sediul universităţii pentru a cere lămuriri.

În ceea ce priveşte sancţiunile care pot fi aplicate în cazul în care se va constata încălcarea legii, acestea pot ajunge până la desfiinţarea universităţii prin intermediul unui proiect de lege. Mai mult, conform noii legi a Educaţiei, rectorul instituţiei poate ajunge în instanţă, având răspundere penală pentru faptele grave petrecute în universitate.

Universitatea "Apollonia" Iaşi, care are un statut juridic controversat, rectoratul aflându-se într-un conflict cu Universitatea "Petre Andrei", cu care îşi dispută o parte din patrimoniu, face înscrieri la trei specializări: medicină dentară, tehnică dentară şi ştiinţe ale comunicării, percepând taxe anuale de studiu cuprinse între 600 şi 1200 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici