Inspecţia Judiciară, acţiune disciplinară faţă de procurorii Lucian Onea şi Laura Bucică, de la DNA Ploieşti

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorii Lucian Onea, fostul şef DNA Ploieşti, şi Laura Bucică, pentru că ar fi cerut ilegal verificarea unei expertize într-o cauză disjunsă dintr-un dosar DIICOT, rezultatul fiind folosit pentru a deschide dosarul Mihaielei Iorga.

1838 afișări
Imaginea articolului Inspecţia Judiciară, acţiune disciplinară faţă de procurorii Lucian Onea şi Laura Bucică, de la DNA Ploieşti

IJ, acţiune disciplinară faţă de procurorii Lucian Onea şi Laura Bucică, de la DNA Ploieşti

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de: Bucică Laura, procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, Onea Lucian Gabriel, procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti (suspendat din funcţie la 27.07.2018, prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii cu nr.398 din data de 30.07.2018) pentru „exercitarea funcţiei cu rea credinţă”, abatere disciplinară prevăzută de art.99 lit.t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor”, au precizat reprezentanţii Inspecţiei Judiciare.

Concret, procurorii au dispus, într-o cauză disjunsă dintr-un dosar DIICOT, cu încălcarea intenţionată a prevederilor art. 172 coroborat cu art. 327, art 339, art. 342 din CPP şi ale 64 din Legea nr. 304 din 2004, verificarea, de un specialist antifraudă de la Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, printr-o constatare tehnico-ştiinţifică, a utilităţii şi relevanţei obiectivelor expertizei efectuate din dispoziţia unui alt procuror.

„Rezultatul verificării a fost folosit de procurorii cercetaţi disciplinar ca mijloc de probă într-un nou dosar al DNA-ST Ploieşti vizându-l chiar pe procurorul care a dispus expertiza, deşi verificarea a fost realizată prin raportare exclusivă la activitatea infracţională pe care tot procurorul Laura Bucică o reţinuse în rechizitoriul întocmit în dosarul DIICOT anterior menţionat”, mai arată Inspecţia Judiciară.

Este vorba despre un dosar deschis de către DNA Ploieşti pe numele procurorului Mihaiela Moraru Iorga.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea celor doi procurori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici