Inspecţia Judiciară nu o va cerceta disciplinar pe Mihaiela Iorga pentru neînregistrarea unui denunţ

Inspecţia Judiciară anunţă că Mihaiela Iorga nu va fi cercetată disciplinar pentru neînregistrarea unui denunţ, fiind infirmată rezoluţia de începere a verificărilor. De asemenea, a fost respinsă şi cercetarea adjunctului DNA, Călin Nistor, în cazul căruia inspectorii s-au sesizat din oficiu.

273 afișări
Imaginea articolului Inspecţia Judiciară nu o va cerceta disciplinar pe Mihaiela Iorga pentru neînregistrarea unui denunţ

Inspecţia Judiciară nu o va cerceta disciplinar pe Mihaiela Iorga pentru neînregistrarea unui denunţ

"Inspecţia Judiciară a dispus: Infirmarea rezoluţiei nr. 6390/IJ/1320/DIP/2017 din 23.01.2018, de exercitare a acţiunii disciplinare dispusă faţă de procurorii Moraru Iorga Mihaiela şi Nistor Călin din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub aspectul săvârşirii abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. m) şi t) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată", transmite instituţia.

Articolele menţionate se referă la exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă şi nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

"Respingerea sesizării, nefiind îndeplinite condiţiile pentru exercitarea acţiunii disciplinare. 3. Menţinerea dispoziţiei de respingere a sesizării privind pe procurorul Moraru Iorga Mihaiela sub aspectul săvârşirii abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. m din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată", a mai decis Inspecţia Judiciară.

În cazul Mihaielei Iorga este vorba despre neînregistrarea unor plângeri, sesizarea fiind făcută de conducerea DNA în luna septembrie a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici