Inspecţia Judiciară s-a autosesizat după o postare de-a judecătorului Cristi Danileţ

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat şi efectuează verificări, după ce judecătorul Cristi Danileţ a publicat, pe Facebook, un mesaj prin care sugera că Armata ar putea ieşi în stradă pentru „a păzi democraţia”, au confirmat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii IJ.

1958 afișări
Imaginea articolului Inspecţia Judiciară s-a autosesizat după o postare de-a judecătorului Cristi Danileţ

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat după o postare de-a judecătorului Cristi Danileţ

Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare au confirmat, pentru MEDIAFAX, că s-au autosesizat în cazul judecătorului Cristi Danileţ şi efectuează verificări, după ce magistratul a postat, miercuri seară, pe Facebook, un mesaj prin care sugera că Armata ar putea ieşi în stradă.

„Poate că cineva remarcă totuşi succesiunea atacurilor, destructurărilor şi decredibilizarilor la adresa următoarelor instituţii: DGIPI, SRI, SPP, Poliţia, DNA, Jandarmeria, PICCJ, ICCJ, Armata. Nu par întâmplătoare după declararea sus şi tare a "abuzurilor instituţiilor de forţă". Ştim cu toţii ce ar însemna lipsirea de eficienţă sau, mai rău, preluarea controlului politic asupra acestor instituţii: servicii, politie, justiţie, armată? Şi, apropo de Armată: oare s-a aplecat cineva asupra dispoziţiilor art. 118 alin. (1) din Constituţie potrivit cărora "Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea (...) a democraţiei constituţionale" ? Ce ar fi dacă într-o zi am vedea armata pe stradă păzind ... democraţia, că tot am văzut azi că e in scădere coeficientul?! Nu v-ar surprinde să realizaţi că ar fi ... constituţional!? Eu cred că nu vedem pădurea din cauza copacilor...”, este postarea judecătorului Cristi Danileţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici